Daha önce Düşlerden Gerçeğe’de değindiğim üzere 2015 Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası Doha’da yapıldı. Final maçının keyfi bambaşkaydı. İyi ki gitmişim. Finale kalan evsahibi Katar ve Fransa zevkli bir maç izlettirdiler. Maçtan sonra da Taio Cruz ve Kylie Minogue ayrı ayrı konser verdiler. Bir sürü fotoğraf ve video çektim. Videolar büyük olduğu için buraya ekleyemedim. Youtube’a ekleyecek de vaktim olmadı. Fotoğrafların birkaçı aşağıda.

Tabi bu organizasyonda gönül isterdi ki Türkiye de olsun, istiklal marşımız okunsun, bayrağımız göndere çekilsin ama ne yazık ki bizim milletin hentbol ile alakası curling’den hallice olduğu için bir beklenti içinde olmak da yanlış.

Katar bu organizasyon için dokuz başka ülke vatandaşına vatandaşlık verip Katar forması giydirdi. Dünyanın en iyi hentbol antrenörünü de aldılar ve sonuç olarak finale yükseldiler. Büyük başarı tabi ama bu taktik futbolda işlemeyecek. Malum futbolda kolay kolay başka ülke vatandaşlarını kendi ülkeniz için oynatamıyorsunuz. Hentbol bu konuda biraz daha esnek anladığım kadarıyla.

Her neyse, yapan bir yolunu bulup yapıyor işte. Biz de abudik gubidik şeylerle uğraşmaya devam edelim. Sonuçta Katar güzel bir organizasyon gerçekleştirdi. Salonlar şahaneydi. Bu şekilde devam edilirse hem 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası hem de 2022 Dünya Kupası da başarılı geçer.

1 Yorum

  1. […] 2014’teki Hentbol Dünya Kupası sonrası Doha bir spor organizasyonundan daha başarıyla ayrılmış görünüyor. Sıradaki hedef 2019 Eylül’ünde gerçekleşecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası. İşte o Dünya Kupası öncesi gerçek bir test olacak. Dünya Atletizm Şampiyonası dünyanın en büyük spor olaylarından birisi. Eğer Katar bu sınavı da başarıyla verirse 2022 Dünya Kupası öncesi güven tazelemiş olacaktır. […]

Bir Cevap Yazın