Bilgisayar oyunları ile tanışmam evdeki Commodore 64‘ün varlığından haberdar olmam ile başladı. Gittikçe güçlenerek ilerleyen hobim, bilgisayarım olmadığı halde bilgisayar dergileri almaya başlamamla devam etti ve cd-rom’um ve hatta bilgisayarım dahi olmadığı halde bilgisayar dergilerinin verdiği cd’leri biriktirerek kanatlandı. Sonrasında Super Nintendo Entertainment System ya da bilinen adıyla SNES, Sega Mega Drive 2, bilimum atariler ve dayımın bana hediye ettiği 386dx‘im ile bilgisayar oyunları ile olan bağım hep devam etti.
Çoğunuz bu yukarıda saydığım konsol ve sistemleri bilmeyebilir. Utanılacak, sıkılacak bir durum yok, sakin olun. Hepsinin wikipedia bağlantılarını ekledim ki gidip araştırın bu çocuk ne oynamış ne halt etmiş bakın görün.
Bilgisayar oyunu ya da diğer adıyla video oyunu oynamayı seven herkes “Bu oyunlar nasıl yapılıyor acaba?” diye içinden en az bir kere sormuştur. Sormuyorsa problemlidir, sıkıntı vardır. Ben azcık işin mutfağına da inme fırsatım olduğu için şanslı sayılabilirim. Benden daha şanslı ve hırslı olup kendini bu işe adayanlar da var elbette. Üniversite yıllarından ACE (Advance in Civil Engineering) konferansının Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen ayağında beraber görev aldığımız sevgili arkadaşım Keykan bu kapıdan girip kendini oyun yapımına adayanlardan sadece birisi. Kendisi şu anda Wooga‘da çılgın atmaktadır. Kendisi ile yapılmış Oyungezer röportajını da buradan okuyabilirsiniz.
Konumuza dönersek; oyuncular arasında “bir oyun nasıl yapılır, kimbilir ne kadar zevkli ne kadar keyiflidir.” gibi bir takım hayal mahsulu fikirler oluşmuş olabilir. Bugunkü konu başlığımız olan Indie Game The Movie bu işin hiç de öyle göründüğü kadar kolay olmadığını gösteren şirin mi şirin bir belgesel-film.
Fez, Braid ve SUper Meat Boy oyunlarının yapımcıları, bu oyunları yapmak için ne kadar zaman harcadıklarını, nelerden fedakarlık ettiklerini, ne kadar emek verdiklerini bu belgesel vasıtası ile bizlere aktarıyor. Film ile ilgili daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. İlginizi çektiyse ve bir oyun yapmanın gerçekten nasıl birşey olduğunu bilmek ve öğrenmek istiyorsanız bence bir göz atın. Pişman olmazsınız.