Blizzcon 2019’da World of Warcraft’ın (WoW) on altı yıllık hanedanlığını devam ettirecek bir sonraki genişleme paketinin isminin Shadowlands olduğunu yapılan duyuruyla öğrenmiş olduk. Yeni ek paketin çıkış tarihi olarak da 2020’nin son günleri işaret edildi.

Slyvanas’ın artık kabak tadı veren hikayesini devam ettirecek olan ek paketle birlikte Azeroth topraklarından ayrılacak ve Warcraft evreninde ölümden sonraki yaşamın diyarı olan Shadowlands’e doğru bir yolculuğa çıkacağız.

Shadowlands Logosu
World of Warcraft Shadowlands – Logonun peki bir olayı yok

Yenilenen Seviye Atlama Sistemi

World of Warcraft’ın tarihi boyunca kısa ziyaretlerde bulunduğumuz Shadowlands’i en ince detayına kadar kurcalama fırsatına sahip olacağımız yeni pakette, Battle of Azeroth’ta yaptığı hatalardan ders alan bir Blizzard görmeyi umut ediyorum. Blizzcon 2019’a iyi hazırlandığı belli olan Blizzard ekibinin en ağır toplarından olan Shadowlands, Battle for Azeroth sonrasında önemli değişiklikleri de beraberinde getirecek. Bunların başında seviye atlama sisteminin tamamen yenilenmesi var. Yeni ek paketle birlikte 120 seviye olan karakterlerimiz 50. seviyeye düşecekler. Shadowlands’in piyasaya çıkmasının ardından da 60. seviyeye çıkmaya çalışacağız.

Bu durum alt karakter kasmayı sevenler için sevindirici bir gelişme. İlk 10 seviyeyi başlangıç bölgelerinde geçireceğimiz yeni karakterlerimizin geriye kalan ilerlemelerini arzu ettiğimiz ek pakette yapabilecek ve Shadowlands için gerekli olan 50. seviyeye kadar yükseltebileceğiz. Kulağa hoş geliyor, öyle değil mi? Fakat insanın aklına şu soru geliyor: World of Warcraft ile Shadowlands sayesinde tanışacak olanlar bugüne kadar yaşananlara nasıl hakim olacaklar?

Bu geçişin nasıl planlandığını gördükten sonra üzerine tekrardan konuşmak gerekecek gibi duruyor. Sancılı bir süreç bizi bekliyor olabilir.

WoW ve Ben

Gerçekçi olmak gerekirse World of Warcraft oynamaya eskisi kadar vakit ayıramıyorum. Oyuna her gün otuz dakika girebilsem kendimi şanslı sayıyorum. Bu nedenle hikayeyi de geriden takip ediyorum. Örneğin, uzun süredir uğraştığım önemli bir hedef olan Battle for Azeroth uçma yeteneğini daha geçen gün alabildim. Gönül isterdi ki eskisi gibi tüm günümü oyuna verebileyim. Ama hayatta yol aldıkça farklı sorumluluklar ortaya çıkıyor ve ister istemez oyun oynama sürenizden kısmanız gerekiyor. MMORPG’lerin ciddi bir zaman yatırımına ihtiyacı olduğu gerçeği de ortadayken benim için WoW’dan feregat etmek kaçınılmaz olmuştu. Diğer yanda oynamamı bekleyen sürüsüne bereket oyun da cabası.

Dolayısıyla Shadowlands benim için World of Warcraft hikayesinin nasıl devam edeceğine tanıklık etmem açısından keyifli bir deneyim olacak gibi duruyor. Bunun dışında detaylarına şuradan ulaşabileceğiniz yenilikler benim için büyük önem arz etmiyor açıkçası. Muhtemelen tanıtılan yeniliklerin büyük bir bölümünü oyuna yeterince zaman ayıramayacağım için görme şansım dahi olmayacak.

Shadowlands Lich King
World of Warcraft Shadowlands – Lich King ateşi yakmaya gelmiş.

Shadowlands Tanıtım Videosu Üzerine

Son üç pakettir oyuncuların Slyvanas’ın fevri hareketlerine maruz kalmasının verdiği bıkkınlık, Blizzard’ın aşması gereken bir diğer dikkat çeken problem olarak göze çarpıyor. Bu kadar ön planda olan ve motivasyonu karmaşık bir karakterin üzerine devam eden ana hikaye beni yordu artık. Umarım bu paket ile birlikte Slyvanas’ın hikayesi son bulur ve biz de rahat bir nefes alıp önümüze bakabiliriz.

Bununla birlikte eklemem gerekir ki, Shadowlands’in tanıtım videosunun işçiliği gerçekten çok iyiydi. Detaylar muazzamdı. Fakat videonun içeriği, diyalogları, iki genişleme paketini birbirine bağlama biçimi ve olay örgüsü ağzımda acı bir tat bıraktı. Nedense duygusuz ve mesafeli bir duruşu var gibi geldi bana. Gizem ve merak duygularımı arzu ettiğim ölçüde tetiklemedi. Yapılan tercihleri çıkış noktalarından itibaren sorgulamama neden oldu. Lich King’in düştüğü hâl gerçekten üzücüydü. Slyvanas’ın asıl amacı, olayların perde arkasındaki gerçek güç gibi konular beni kendine bağlamaktan uzak kaldılar. Ne halleri varsa görsünler diyesim geliyor. :D

Shadowlands Öncesi 8.3 Yaması ve Visions of N’zoth

Bizi Shadowlands’e doğru ilerletecek olayların 8.3 yaması ile birlikte başlayacağını göreceğiz. Battle for Azeroth ilerledikçe kendini gösteren ve baş kötü olarak bize sunulan N’zoth’un açığa çıkacağı ve büyük ihtimalle basit bir biçimde silinip gideceği bu yamadan da bir beklenti içinde değilim.

Gördüğünüz üzere Shadowlands yenilikler ile geliyor ama benim bunları derinlemesine inceleyecek ne vaktim ne de sabrım olacak. O yüzden WoW, benim gibi sade oyuncular için kısıtlı ve pahalı bir uğraş haline gelmeye başladı. Bu durumu avantaja çevirmeliyim belki de. Sırada bekleyen onlarca ve hatta yüzlerce oyuna yönelmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirim.

Bir Cevap Yazın