Nerede o eski pit-stop heyecanları

Formula 1 izlemeyi sever misiniz? Ben öğrencilik yıllarımda çok severdim. Sonra büyüdüm ve kirlendi dünya, ardından ben de başka şeylere vakit ayırır oldum. O gün bugündür karşıma çıkan haberleri göz ucuyla hep takip ettim ama yarış dünyasının içine eskisi gibi hiç girmedim.

Benim Formula 1 ile ilişkim bu durumdayken Netflix’in bu adrenalin dolu sporla ile ilgili bir dizi yaptığını öğrendiğimde gerçekten heyecanlandım. Fikir çok güzel görünüyordu. Kurgu bir dizi değil de, belgesel kıvamında bir yapım vardı karşımızda. Hayatlarını riske atan pilotları, etraflarındaki işlerinin uzmanı ekipleri ve her yıl milyonlarca dolar harcanan takımları biraz daha yakından tanıma fırsatı bize sunulmuştu.

Formula 1: Drive to Survive isimli bu belgesel tadında yapımı pür dikkat izledim ve düşüncelerimi Kayıp Rıhtım okurları ile paylaştım. Aşağıdaki bağlantıdan spoilersız (Elbette spoilersız, belgeselde spoiler mı olur? Aslında burada durum biraz karışık… Her neyse, sıkıntı yok rahat olun) inceleme yazıma ulaşabilirsiniz:

Bence ortaya keyifle izlenecek bir seri çıkmış. Heyecanla beklediğim ve 2020 yılında yayınlanması planlanan ikinci sezonunun ilkinden bile heyecanlı olacağını tahmin ediyorum. Nedenlerini Kayıp Rıhtım yazımda sıralamıştım, burada tekrar etmek istemem.

Önce incelememi okuyup sonrasında bu yapıma mutlaka göz atmanızı öneriyorum. Sıkılmadan izlenecek ve motor sporlarına ilgi oluşturacak bir belgesel/dizi olmuş Drive to Survive. Netflix’in içerik çorbasında kaşığa gelen lezzetli bir lokma kendisi. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın