Murdered: Soul Suspect, katilinin peşine düşen bir polis memurunun araftaki maceralarını konu alıyor. Oyun bir macera-aksiyon oyunu olmakla birlikte gizlilik öğelerini de içinde barındırıyor.

Önce oyunun elime nasıl geçtiğini anlatmak istiyorum. İş yerinden bir arkadaşıma oyunun güzel bir hikayesi olduğunu söyleyip PS4 için oyunu almasına sebep olmuştum. Kendisi oyunu yarıda bırakıp “beni sarmadı, al sana vereyim sen seversin” dediğinde gözlerim biraz parlamış olabilir. Her zaman için hikayesi güzel oyunlar ilgimi çekmiştir.

Murdered: Soul Suspect, genel olarak değerlendirildiğinde hikayesi dışında bir iki ufak tefek başarılı ve yaratıcı fikir dışında tek düze bir oynanış ve kendini tekrarlayan bir kurgu sunmaktan öteye gidemiyor.

Oyungezer‘den Sinan Akkol oyunu Let’s Play serisi kapsamında oynarken biraz göz gezdirmiş ve enteresan bulmuştum. O heyecanla oyunu PS4’ümün okuyucusuna yerleştirdim ve oynamaya başladım.

Murdered2

Giriş: Vaaay!

Sezar’ın hakkı Sezar’a, Murdered: Soul Suspect oynamaya başladığınız anda oldukça farklı olduğunu hissettiriyor. Oyun sizi daha önce hiçbir oyunda hissetmediğiniz farklı bir oynanabilirlik ve kurgu ile karşılıyor. Bu da yeni açılan oyuncak kutusu paketi havası veriyor. Ki, bu da güzel birşey. Problem ise oyunun ilk yarım saati dışında kalan tüm zaman kendini tekrar etmekten öteye gidememesi. Bu yüzden oyunun başında yüzünüzde hafif bir tebessüme vesile olan o güzel fikirler yarım saatten sonra “Eeeh!” noktasına doğru dört nala ilerliyor.

Gelişme: Yine mi?!

Zaten sıkıntı da burada ortaya çıkıyor. Oyun gelişmiyor. Sizi içine alan, merak içinde bıraktıran bir hikaye var orası tamam. İlk yarım saat dışında kalan her an, başlangıçtaki muhteşem hislerinizi tüm oyun boyunca sürdürmeye çalışan ve onunla idare etmenizi isteyen bir yapım içindeymiş gibi hissediyorsunuz. E bu da bir yerden sonra ağızda nahoş bir his bırakıyor. Sürükleyici hikayenin dışında elde pek bir nane olmayınca “bitse de gitsek” modunda sadece son sahneyi görme hevesiyle oyunu oynuyorsunuz.

Sonuç: Ooohhh! Bak bu iyi geldi

oyunun güzel hikayesi başarılı bir şekilde sonlanırken, geriye bitmiş bir oyun ve harcanmış bir potansiyel kalıyor. Hayalet olarak etrafta dolaşmak ve yetenekleri kullanmak güzel düşünülmüş. Puzzle’lar bazı noktalarda saçmalasa da sıkmıyor. Dövüş mekaniği ise günümüzün başarılı aksiyon oyunları ile kıyaslandığında son derece başarısız ve tatmin etmekten uzak.

Toparlarsam, hikayesi sarmasa yarıda bırakanlara çok da kızmayacağım bir oyun olmuş Murdered: Soul Suspect. Yine de güzel hikayesi (sonunu özellikle beğendim), farklı mekanikleri ve eğlenceli ana karakteri için indirimde yakalandığı takdirde değerlendirilebilecek bir oyun. Eğer hikaye bir oyunu almanız için sizin için yeterli bir sebep değilse, bence paranızı başka bir oyuna saklamanız daha hayırlı olabilir.

Hikaye: 8/10
Grafik: 7/10
Ses: 5/10
Kurgu: 6/10
Oynanabilirlik: 5/10
Atmosfer: 7/10

Ufuk’un Notu: 6.5/10 (Eh işte!)

Bir Cevap Yazın