grumpy

Şu an ciddi bir matem havası hakim Düşlerden Gerçeğe’de. Bunun sebebi de geçen ay yaptığım hosting değişikliği sırasında atladığım ufak bir ayrıntının blog’da son bir ayda yazdığım tüm yazıların uçmasına sebep olması. Ne güzel di mi?

Koca blog bir anda bir ay öncesine döndü resmen.

Olay şu; hosting değişikliği yaparken yedeklediğim ve yeni hosting’e taşıdığım database’i, wordpress içerisinde yeni hosting’imdeki database’ime yönlendirmeyi unutmuşum. Hosting yeni sunucuda görünürken wordpres database’i eski sunucudan alıyormuş. Eski sunucum da bugün itibariyle fişi çekince, site bir anda database hatası verdi ve ulaşılamaz oldu. Olayı çözer çözmez başımdan aşağı dökülen kaynar sular ile çocukken güzel bir banyo yapabilirdim sanırım.

Olan oldu. Eski database’le beraber tarih olan son dönemdeki tüm yazıları tekrar yazmayı da düşündüm ama ne kadar verimle tekrar yazabilirim bilemiyorum. Ayrıca dönemleri de geçti o haberlerin.

Bugün aldığım bu ders ile bu işlerin öyle sandığım kadar kolay olmadığını da anlamış oldum.

Bu arada, eski hosting’im Godaddy’ydi. Siteyi Dreamhost’a taşıdım. Database’in de Dreamhost’a geçmesiyle sitede bir hızlanma olduğunu hissediyorum. Bu üzücü hadisede kaybettiğim yazılarımı yenileri ile yer değiştirmemde hızlanan sitenin katkısı olur umarım.

Sosyal medyada bağlantıları bulup buraya gelenlere şimdiden özürlerimi dilerim. Yeni yazılar ile kendimi telafi etmeye çalışacağım.

Bir Cevap Yazın