Evet herkes iyi bir film olabileceğini düşünüyordu ama hakkını verelim, kimse bu kadarını beklemiyordu!

Mad Max: Fury Road bir adrenalin patlaması gibi geldi ve yüzümüzde sıcaklığını bırakarak geçti. Başına ne geldiğini anlamamış insanlar sinamadan sırıtan bir suratla ayrılırken 2 saatlik bir roller-coaster’dan çıkmış gibi şaşkınlardı.

George Miller‘ın kült serisi Mad Max, Mel Gibson’un tanınmasındaki katkısı dışında kendi içinde tutarlı yarattığı post apokaliptik dünyası vesilesiyle sinema dünyasında hatrı sayılır bir yerde görülmektedir. Üç filmden oluşan Mad Max serisi, günümüzde izlendiğinde basit ve yetersiz gelebilir. Bunun nedeni bizim film algımızın ve beklentilerimizin değişmiş olmasıdır. Yoksa bu, Mad max filmlerinin üstte saydığım önemli öğelerinin değerini düşürmez.

Madmax2

Mad Max: Fury Road kült kategorisinde sayılan, fanatikleri olan Mad Max serisine yeni bir soluk getirip günümüz küresel sinema dünyasına “bakın biz de daha ne numaralar var” diyor. Tom Hardy‘nin canalandırdığı donuk, tutarsız, yaşama içgüdüsü ile hareket eden yalnız kovboy Max, Charlize Theron‘un muhteşem bir şekilde perdeye yansıttığı Imperator Furiousa ile birlikte hayatı için kaçarken, biz de kendimizi nefeslerimizi tutarak izlediğimiz bir kedi fare oyununun içinde buluyoruz. Mad Max: Fury Road işte tam burada turnayı gözünden vuruyor; Mad Max evreninin kendi içinde tutarlı deliliği ve gerçekliği ile muhteşem tasarlanmış araçlar bizi mest ediyor. Bunun yanında film boyunca harika bir gelişim ve dönüşüm geçiren yan karakterlerin delilik ve gerçeklik çizgisinde dansı da şahane aktarılmış.

Mad Max: Fury Road öve öve bitiremeyeceğim güzellikte bir film. 80’ler film ruhunun günümüz doğruları ile harmanlanmış hali diye özetlemek istiyorum .

Yönetmen George Miller “aksiyon öyle değil böyle yapılır” diyerek Hollywood aksiyon filmi çıtasını oldukça üst bir seviyeye koyuyor. O çıta o kadar yüksekte ki, benim diyen filmler zıplaya hoplaya o çıtayı yerinden dahi oynatamaz.

Madmax1

80’ler klişelerini, post apokaliptik bir evreni, safi aksiyonu, iyi oyunculuğu, başarılı kurguyu içinde barındıran Mad Max: Fury Road benim için bir sürpriz oldu ama ileriye dönük aksiyon filmlerinin evrimi açısından da beni oldukça mutlu etti.

Kum, çöl, araba, motorsiklet, kaçış kovalama gibi kavramlardan ne kadar çeşitli aksiyon çıkartılabilir sorusuna verdiği cevap bile bu filmin değerini görmemize yetebilir.

Mutlaka izleyin.

8/10

Bir Cevap Yazın