Doctor Strange sinemanın önceliğinin göze hitap etmek olduğunu bilerek yola çıkmış.
Doctor Strange posterinden paralel evren kokusu sezebiliyoruz!
Doctor Strange posterinden paralel evren kokusu sezebiliyoruz!

Doctor Strange’in Diğer Marvel Karakterlerinden Farkı

Marvel’in bilinen kahramanlarının en önemli özelliklerini artık kanıksamış durumdayız. Iron Man’in gerçekliğine, Captain America’nın süper insan özelliklerine, Storm’un uçmasına ve Thor’un inter galaktik seyahatlerine vb. türlü türlü imkansız şeye gerçekmiş gibi inanıyoruz. Tüm bu yanılsamaya rağmen Doctor Strange Marvel’ın diğer süper kahramanlarından çok farklı bir karakterdir. Büyü yapar mesela.

“Ohaaa! Büyü mü? Ne büyüsü ya?! Büyü diye birşey yok, ohooo çok saçmaymış! Hiç olmamış…”

Evet, yukarıda saydığım saçmalıklara gözümüz alıştığından olacak ki büyüler işin içine doğrudan girdiğinden dolayı meydana gelen kısa devremiz bittiyse devam edelim.

Benedict Doctor Strange olmaya çok yakışmamış mı?
Benedict Doctor Strange olmaya çok yakışmamış mı?

Aslında Marvle çizgi romanları çok farklı temalara sahiptir. Yine de sanki hepsinin bir “aslında olabilir” havası varmış gibi gelir bize. Doctor Strange Marvel’in mistisizm ve doğu kültürüne yanaşmasının ve farklı bir havaya bürünmesinin yolunu açmış bir karakterdir.

Fragmanda Hoş Esintiler

Aşağıda izleyeceğiniz ilk tanıtım fragmanı da Christopher Nolan’ın Batman Begins ve Inception filmlerinden ve de Wachowski’lerin Matrix serisinden esintiler taşıyor. Ben çok ümitliyim, ne yalan söyleyeyim. Zaten filmin gelişinden duyduğum heyecanı daha önce de size anlatmıştım.

Başrolde Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen gibi ağır topların olduğu, senaryosunu Prometheus’u da yazmış olan Jon Spaihts’in yazdığı, yönetmen koltuğunda Scott Derrickson’ın oturduğu film 4 Kasım 2016’da geek yılı kapsamında sinemalarda olacak.

Türkçe altyazılı fragman aşağıda! İyi heyecanlanmalar!

1 Yorum

Bir Cevap Yazın