Katar’da yaşayanlar için süpermarket alışverişleri kendini tekrarlayan, ama ev ile iş arasında gidip gelen bünyelere ufak da olsa nefes aldıran aktivitelerin başında gelir. “Hangi alışveriş merkezine gitsek?” ya da “Hangi süpermarketten, ne alsak?” gibi sorular gün boyu kafaları kurcalar, evlerde hararetli tartışmalara neden olur. Kimi zaman alışveriş listenizin bir kısmının Carrefour’da kalanının Al Meera’da olduğunu görüp iki farklı yere gitmeniz gerektiğini fark eder, dudak bükersiniz.

Katar’da mutfak ve genel alışveriş için tercih edebileceğiniz çok sayıda mağaza vardır. Ne almak istediğinize ve aradığınız ürünün hangisinde daha bol bulunduğuna göre tercihinizi yaparsınız.

Bu yazıda size Katar’da süpermarket alışverişlerinde en çok tercih edilen mağazaları sıralamak ve bu konuda biraz bilgi sahibi yapmak istiyorum. Yarın öbür gün işiniz düşerse, bilmiyordum, duymadım demezsiniz.

Carrefour Katar'daki market alışverişlerinin bir numaralı tercihidir.
Carrefour Katar’daki market alışverişlerinin bir numaralı tercihidir.

Carrefour

Doha’da yaşayan herkesin supermarket alışverişi için açık ara bir numaralı tercihi Carrefour’dur. City Center, Villagio ve Landmark alışveriş merkezlerindeki şubeleri günün her saati kalabalıktır. En geniş reyonlara sahip, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz süpermarketlerdir. Bunlar dışında irili ufaklı çok sayıda şubesi vardır. Listesine şuradan ulaşabilirsiniz:

Carrefour şubeleri 

Ben Carrefour’un en çok fırının seviyorum. Baget ekmekleri hoşuma gidiyor. Türkiye’deki mahalle fırınının ekmeğine en yakın ekmeği onların çıkarttığını düşünüyorum. Sebze-meyve reyonu geniştir ve taze ürünlerle doludur. Et-tavuk-balık konusunda da en aktif bölüm onlarda. Çok güzel levrek ve çupra getiriyorlar Türkiye’den. Kaçırmayın. Cam kaseye patatesi soğanı dilim dilim atın, üzerine de temizlenmiş aldığınız balığı koyun. Onun üzerine de dilimlenmiş limonları dizin, kızarana kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.

Carrefour - Ramazan promosyonlarının olduğu bir broşür.
Carrefour – Ramazan promosyonlarının olduğu bir broşür. Türk ürünlerine dikkat.

Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik aletler için de Carrefour iyi bir tercihtir. İndirim kuponları verir, sürekli kampanya yaparlar. Carrefour’dan fiyat sormadan hiç bir teknolojik ürünü ilk gördüğünüz yerden almamanızı öneriyorum.

Carrefour Qatar aplikasyonu ile alışverişlerinizde puan kazanırsınız. O puanlar birikir, indirim kuponu olarak geri gelir.

Anlayacağınız, gerek kolay ulaşılabilir olması, gerekse ürün çeşitliliği ile Carrefour Katar’da yaşayan hemen herkesin bir numaralı süpermarket tercihidir.

Al Meera - Carrefour sonrası ikinci tercihim burasıdır.
Al Meera – Carrefour sonrası ikinci tercihim burasıdır.

Al Meera

Benim gözümde Carrefour’dan sonra ikinci sırada olan süpermarket zinciridir. Bizim açımızdan en büyük avantajı Türk ürünlerinin bol bulunmasıdır. Superfresh, Pınar, Tat vb. markaların ürünlerini her daim bulabilirsiniz. Mahalle aralarında yer alan, BİM, ŞOK ebatlarındaki mağazaları ile Al Meera’ya ulaşmak epey  kolaydır. Katar çıkışlı bir firma olması da bir diğer tercih sebebidir. Sebze-meyve noktasında biraz yavandır. Fırını pek hoşuma gitmez. Her yerde irili ufaklı mağazalarının bulunuşu ile hafta içi küçük alışverişler için uygundur.

Monoprix - Dünyanın en büyük Monoprix şubesi Doha Festival City'de.
Monoprix – Dünyanın en büyük Monoprix şubesi Doha Festival City’de.

Monoprix

Bir tanesi West Bay’de Palm Tower’ın altında, diğeri de yeni açılan Festival City alışveriş merkezinde olan Monoprix, Katar’ın parlayan yıldızıdır. Fransız süpermarket zinciri, Festival City şubesi ile farklı bir süpermarket deneyimi sunar. Dünyadaki en büyük Monoprix’in Festival City’de olması beni pek etkilemese de, bundan gurur duyacaklar vardır.

Güzel bir fırına sahiptir. Farklı hamur işi ürünler barındırır. İçerisinde atıştırma yapabileceğiniz bar tipi küçük yemek yerleri ve bir kafe vardır. Şu ana kadar hiç denemedim ama ne zaman gitsem birileri oturmuş bir şeyler yiyor oluyor. Aldığım duyumlara göre yemekler bayağı lezzetliymiş. Bir denemekte fayda var.

Sebze-meyve reyonu benim gözümde Monoprix’in en zayıf yönüdür. Süt ürünleri ve diğer ürünler konusunda Fransız firması olmasının verdiği güçle farklı ürünleri sunar. Şu ana kadarki deneyimlerimden beni benden alan bir Monoprix ürünü görmedim ama farklı tatlar denemeyi seven birisi olduğum için zaman zaman Monoprix’i tercih ettiğim doğrudur.

Spinneys
Spinneys’in Pearl’de iki şubesi var. Bir diğer şubesi de D-Ring üzerindeki The Mall alışveriş merkezinde yer alıyor.

Spinneys

Spinneys bir zamanlar Katar’da sevilen sayılan farklı bir süpermarketti. Maalesef son dönemde kötü yönetildiğini ve pazardaki yerini kaybettiğini düşünüyorum. Pearl’deki iki şubesi de hem tasarım hem de ürün çeşitliliği açışından bence çok zayıf. Pearl’de yaşayanlar için yakın mesafe olmasından tercih edilir ama insanların büyük alışverişleri için Spinneys’e gittiklerini pek sanmıyorum. Yakındaki Carrefour ve Al Meera seçenekleri daha mantıklı sanki.

Géant
Son dönemlerde Géant Türk ürünlerine ağırlık vermeye başladı.

Géant

Al Meera’nın Fransız Casino grubu ile ortaklığının sonucu olan Géant, Al Meera’lara benzer ama ürün çeşitliliği konusunda zaman zaman farklılaşır. Hyatt Plaza alışveriş merkezindeki şubesi tercih edilen bir süpermarkettir. Bana uzak olması ve Hyatt Plaza’yı bir alışveriş merkezi olarak tercih etmemem nedeniyle bu zincir hakkında söyleyeceklerim bu kadardır. Yarışmacı arkadaşlara…neyse…

Family Food Center

Sebze ve meyvenin en iyi olduğu süpermarketlerden birisi sanırım Family Food Center’dır. Bir dönem tüm alışverişlerimi oradan yapardım. Eski havalimanı karşısındaki şubesini severdim. Kompakt bir yerdi. Çok güzel bir fırını vardı. Harika kekler ve ekmekler yapardı. Hala da yapar, yanlışlık olmasın. Ben artık pek uğramıyorum ama tercih edeni yadırgamam. Klas seçiminden dolayı kutlarım.

Mega Mart farklı ürünleri ile öne çıkıyor.
Mega Mart farklı ürünleri ile öne çıkıyor. (Görsel: Dohanews.co)

Mega Mart

Buraların Macro Center’ı ile tanışın. Katar’ın en özel alışveriş deneyimi diyebilirim. Meyve-sebze reyonu bir numaradır. Hem ürün kalitesiyle hem de yüksek fiyatları ile rakipsizdir…

Hemen her ihtiyacınızın Amerika-Avrupa menşeili ürünlerini burada bulabilirsiniz. Cola’dan tutun da Knorr’a kadar… Çok iyi bir fırını vardır. Zeytinliği ekmeğini çok severim. Pahalıdır demiş miydim?

Benim aklıma gelenler böyle. Eminim herkesin kendi açısından öne çıkardığı başka önemli kıstaslar, tercih ettiği irili ufaklı başka süpermarketler vardır. Şu aşamada yeterli bilgi barındırdığını düşünüyorum bu yazının. Daha fazlası için lütfen yorum bırakın, tartışalım, birlikte öğrenelim…

Bir Cevap Yazın