Turkish Hospital ekibi oldukça kalabalık.
Katar’da yaşayan Türklerin dört gözle beklediği Türk Hastanesi en sonunda açıldı.

Katar’ın başkenti Doha’da, yönetiminin ve doktor kadrosunun büyük bölümünün Türk olduğu Türk Hastanesi (Turkish Hospital) nihayet hizmete girdi. C-Ring Road üzerinde bulunan hastane, yeni binası ve ferah iç tasarımı ile dikkat çekiyor.

1955’te kurulan Taleb Group of Companies (TGC) ve Türkiye’de 103 yataklı bir hastanesi olan %100 Türk sermayeli Ruzgar Group‘un ortak projesi olan Turkish Hospital, Katar ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştiğinin bir diğer örneği. Hastanenin resmi internet sitesinde Co-Chairman olarak Dr. Volkan Uygunuçarlar ve Mr. Mohamed Taleb Al Khauri isimleri bulunuyor.

Turkish Hospital ekibi oldukça kalabalık.

İnternet Üzerinden Randevu Alma İmkanı

Katar’da yaşayan Türklerin uzun zamandır dört gözle bekledikleri hastaneyi geçen hafta ziyaret etme fırsatı buldum. Randevumu, Türk Hastanesi’nin kendi internet sitesi üzerinden, doktor, gün ve saat seçerek aldım. Randevu onayımı e-posta ile 10 dakika sonra gönderdiler. Son derece pratik bir sistemleri olduğunu söyleyebilirim.

Yeni açıldıkları için henüz bütün sigorta şirketleri ile anlaşmaları yapılmamış. Benim sigorta şirketim olan Allianz ile anlaşma sağlamış olduklarından, ben vizite tutarının sadece %10’u kadar nbir ödeme yaptım (26 QR) ve muayene oldum. Katar’da Türkçe konuşup rahat bir şekilde derdinizi anlatabildiğiniz bir doktor bulmak büyük bir ayrıcalık. Sırf bu hizmeti bize sağlamış olmalarından dolayı bile Türk Hastanesi yönetimine ve yatırımcılarına teşekkür etmek gerekiyor.

Turkish Hospital’da resepsiyon kısmı oldukça geniş ve ferah tasarlanmış.

Türk Hastanesi’nden önce, sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğumda Doha Clinic’i tercih ediyordum. Bundan sonra, güler yüzlü çalışan kadrosu ve hastası ile ilgilenen doktorları ile 7/24 hizmet veren Turkish Hospital’ı tercih edeceğim gibi görünüyor.

Hastanenin internet sitesinden hizmet verdiği dalları görebilirsiniz. Nörolojiden Genel Cerrahiye çok sayıda departmanı olan Türk Hastanesi’ni ilk fırsatta (Allah düşürmesin ama) denemenizi öneriyorum. Hastanede görevli doktorların listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

Türk Hastanesi’nde test başvurularını bu bölümden yapabilirsiniz.

Ah Bir De Diş Doktoru Olsaydı…

Benim hastanede gördüğüm en büyük eksiklik diş kliniğinin olmaması. Doha’da yaşadığımız sıkıntılardan birisi de güvenilir diş doktoru bulamamaktır. Türk Hastanesi’nde diş doktoru olsaydı gerçekten muhteşem olurdu. Belki ilerleyen zamanda bir diş doktoru getirip, diş kliniğini hizmete sokarlar ve biz de güven içerisinde gideriz.

Bir de otoparkı kim koyu maviye boyamayı akıl etti merak ediyorum. Otoparkta genel bir renk ve malzeme uyumsuzluğu göze çarpıyor. Ama girişte ve doktor odalarının olduğu bölümde kullanılan mobilyalar ve renkler gayet sade ve yerinde. Kendi çektiğim üstteki fotoğraflardan da fark etmişsinizdir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, Doha’daki büyük bir eksikliği giderdikleri için Türk Hastanesi’nin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bununla birlikte, bir kaç ziyaretten sonra yeni gözlemlerim olursa onları da sizinle paylaşacağım.

Sağlık ve afiyet hep sizinle olsun!

16 YORUMLAR

    • Merhabalar Özlem Hanım,

      Harika bir haber oldu bu, teşekkür ederim. Bu aralar fellik fellik diş doktoru arıyordum.

      German Dental Center’ın internet sitesini buldum. Şöyle bırakıyorum ki benimle aynı arayışa sahip olan başkaları varsa onlar da faydalanabilsin: http://german-dental-centre.qa/team

      Selamlar, Ufuk

  1. Merhabalar. Ufuk bey oradaki hastaneler genellikle akşam geç saate kadar çalışıyorlar mı. Bir de orda özel sadece gözle ilgilenen hastane var mıdır.

  2. Herkese merhaba,

    Doha’da gidebileceğim Türk diş hekimi varmıdır arkadaşlar? sanırım iki tane çürük var, ağrı ve sızı başladı.

    Yardımcı olursanız memnun olurum.

    saygılarımla

    Hasan

    • Hasan Bey,

      Burak Bey vardı German Dental Center’da. Fakat kendisi Dubai’ye gitti. Emrah Özçelik isminde bir diş doktorunun Katar’da çalıştığını duydum ama nerede çalıştığını maalesef bilemiyorum.

Bir Cevap Yazın