novak-djokovic-roger-federer-wimbledon

Djokovic ve Federer arasında oynanan Wimbledon 2015 finalini izleme fırsatım olmadı. Bilmeyenler için sonucu söyleyelim; maçı 3-1 Djokovic kazandı ve Wimbledon 2015 şampiyonu oldu. Federer, Djokovic ve Nadal tenis dünyasının son dönemdeki üç büyükleri gibiler. Sırayla birisinin form tuttuğu bir dönem oluyor ve diğerlerini ekarte edebiliyor. Federer ilerleyen yaşıyla beraber (33 yaşında kendisi) bir adım geriye düşer gibi olsa da tekrar toparlayıp tahtın o kadar da kolay teslim edilmeyeceğini gösterdi. Nadal agresif oyununa dayanamayıp pes eden dizleri nedeniyle sık sık sakatlıklarla boğuşur oldu. Djokovic son dönemde bu üçlü arasında en öne çıkanı oldu.

Şunu da fark ettim ki; aslında tv karşısına geçip uzunca bir tenis maçını keyifle izleyeli epey zaman olmuş. Bu noktada tenise çok da uzak olmadığımı belirtmem lazım. Katar’daki ATP ve WTA Qatar Open maçlarını kaçırmamaya ve yerinde izlemeye çalışıyorum. Yine de tv karşısında maçı takip etmenin başka bir havası var. Yorumcunun da iyisine denk gelince tenis maçını tvden izlemek ayrı bir tat veriyor.

djokovic-wins-wimbledon

Konudan çok uzaklaşmadan, Djokovic’in kazandığı final maçına ilişkin BBC’deki şu güzel değerlendirmeye göz atmanızı önererek olay yerinde sessizle uzaklaşıyorum.

Bir Cevap Yazın