Petzschnder-peya vs lopez brothers here at #doha #qatar

ATP Dünya Turu kapsamında düzenlenen yılın ilk tenis turnuvası olan Katar Exxonmobil Açık Tenis Turnuvası’nın finalini izlemeye gelecek olanlar dev bir karşılaşmaya tanıklık edecekler. Turnuvanın iki numaralı seri başı aynı zamanda 2014 şampiyonu Rafael Nadal ve 2015 yılında tüm rakiplerine toz yutturup on bir ATP turnuvası zaferi kazanan hem turnuvanın hem de dünyanın bir numarası Novak Djokovic finalde kozlarını paylaşacak.

Elbette finale kalan ikilinin isimlerinin büyüklüğü heyecanı da arttırıyor. İkili birbirleri ile şu ana kadar 46 maç yaptı ve galibiyet sayıları 23-23 berabere durumda. Bugün kortta oynanacak karşılaşmada galip gelen taraf hem kupayı hem de ikili averajda üstünlüğü ele geçirecek.

Katar Exxonmobil Açık 2016 yarı final ilk maçında gülen taraf Rafael Nadal oldu.
Katar Exxonmobil Açık 2016 yarı final ilk maçında gülen taraf Rafael Nadal oldu.

Nadal dün oynanan yarı finallerde Illya Marchenko’yu zorlanmadan 6-3 ve 6-4’lük iki sette geçmeyi başardı. Nadal’ın kortta çok farklı bir aurası olduğunu kabul etmek gerek. İnanılmaz bir atlet ve farkını her hareketinde belli ediyor. Nadal’ı tenis oynarken izlemek büyük keyif.

Katar Exxonmobil Açık 2016'nın ikinci yarı final maçında Novak Djokovic finale yükselen taraftı.
Katar Exxonmobil Açık 2016’nın ikinci yarı final maçında Novak Djokovic finale yükselen taraftı.

Diğer yarı finalde Novak Djokovic ise Tomas Berdych’i set vermeden 6-3 ve 7-6’lık skorlar ile geçti. Novak maça kötü başlasa da ritmini buldu ve Çek rakibini üstün bir oyunla geçti. Djokovic’in maç boyunca oyunun temposunu istediği gibi ayarlayabilmesi muazzam bir gösteriydi. Berdych ne kadar denese de oyunun hakimiyetini sağlayamadı ve turnuvaya veda etti.

Final maçını izlemeye geleceklere birkaç not:

  • Final maçı yerel saatle 18.00’da başlayacak.
  • Maçın tüm biletlerinin satıldığı söyleniyor.
  • Maçın oynanacağı Khalifa Tennis Complex’ine maçın başlamasından kırk dakika önce varmış olun ki park sorunu çekmeyin.
  • Tenisçiler korta çıkmadan yarım saat önce yerinizi alıp oturmuş olmanızı öneriyorum.
  • Hava serin olacaktır. Üşümemek için kalın birşeyler getirmeyi unutmayın. Ben bere, battaniye, kaşkol da getireceğim, sizi bilemiyorum.
  • Korta yiyecek-içecek sokmak serbest. Dün termosla çay getiren bile vardı.
  • Fotoğraf çekme yeteneğinizi geliştirmenize fırsat verecek enstantaneler olacaktır. Fotoğraf makinelerinizi getirmenizi öneririm.

 

Bir Cevap Yazın