Sürü Frank Schätzing’in yazdığı, 27 dile çevrilmiş, çok satanlar raflarında yerini almış gerçeküstü bir roman.

800 sayfaya yakın sayfa sayısı ile bir ansiklopedi ile yarışabilecek olan Sürü’nün sabırlı okurlara hitap ettiği bir gerçek. Eğer kitap okumayı sırf “okumuş olmak” için yapıyorsanız Sürü hiç size göre değil. Eğer kitap okumayı bir hobi ve keyif olarak görüyorsanız Sürü’ye bayılacaksınız!

Dünyadaki okyanus ve denizlerde anlaşılamayan olayların vuku bulmasıyla başlayan kitap, insan ırkının doğanın gücü karşısındaki çaresizliğini ve onu anlama çabasını anlatarak devam ediyor. Sürükleyici yapısını çok ciddi bir araştırmanın ürünü olan bilimsel veriler ve bilgilerle tamamlayarak sizi içine hapsediyor. Sürü, hem sürükleyici bir roman hem de bir bilgi deposu. Yaşadığımız dünya hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuzu yüzümüze vura vura anlatması da cabası.

Hikaye içerisinde çok sayıda karakter olması size yakın hissettiğiniz ve kendinizle özleştirebileceğiniz birini mutlaka bulmanızı sağlıyor. Karakter betimlemeleri ve duygular son derece başarılı yansıtılmış. Anıl Bilge ve Damla Özlüer’in yapmış olduğu Türkçe çevirisi de gayet akıcı olmuş.

Sürükleyici kurgu, güzel bir dil, derin karakter betimlemeleri ve doyurucu içeriği ile Sürü her anlamda başarılı bir kitap. Eleştiri yapmak gerekirse, kitabın giriş kısmının uzun ve sonuç kısmının da kısa tutulduğunu belirtebiliriz. Kitabın film haklarının satıldığı ve film için çalışmalara başlandığını ekleyip, keyifli okumalar dileyelim ve yazıya nokta koyalım. Nokta.

8/10

1 Yorum

Bir Cevap Yazın