House of Cards‘ı kısaca anlatmam gerekirse, kendisine vadedilen Dış İşleri Bakanı koltuğunun başkasına verileceğini öğrenen hırslı, zeki ve tecrübeli bir milletvekilinin intikam hikayesi diyebilirim. Bilindik, bugüne kadar sayısız kez anlatılmış, sıradan bir başarı hikayesi gibi duruyor olabilir ama kazın ayağı öyle değil. House of Cards mükemmel oyuncular barındıran, enfes bir kurgusu olan, acayip sürükleyici bir politik drama.

Mükemmel Oyunculuk

Başrolde oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakan çift Oscar ödüllü Kevin Spacey Francis Underwood rolünde muaazzam olmuş. Bayan Underwood rolünde en az Spacey kadar başarılı bir performans ile Robin Wright yer almış.

Tüm diğer yan rollerde yer olan oyuncuların tamamı döktürmüş. Hiç sırıtan yok. Yani oyunculuk namına herşey dört dörtlük. Buradan bir tam puanı alıyor House of Cards. Eldeki güzel oyunculuk hamuruna, son derece sürükleyici ve etkileyici bir kurgu da ekledik mi House Cards’ı diğer dizilerden ayırmış oluruz. Bir de üzerine David Fincher gibi bir dehanın yönetmenlik koltuğuna oturduğunu not edersek House of Cards’ın ne kadar özel bir dizi olduğunu anlayabiliriz. Ayrıca, bölümler ilerledikçe Jodie Foster ve Joel Schumacher gibi değer verdiğimiz sinama dünyasının tanınmış kişiliklerinin de diziye yönetmenlik yapacağını Mr. IMDB’den öğreniyoruz.

Şu an bu yazıyı okuyan ve House of Cards’ı bilmeyen ya da bilip izlememiş olan varsa, hemen sayfayı kapatsın ve bir şekilde diziyi izlesin. “Nereden, nasıl izleyebilirim” diyenler varsa gerekli yönlendirmeleri yapabilirim.

Poster

House of Cards halen devam eden bir dizi. Ben henüz 1. sezonun başlarındayım ama şimdiden müptela olmuş bir vaziyetteyim. Sanırım günü gününe takip edenler 3. sezonun sonlarındalar. Spoiler yeme korkusundan onu bile tam olarak araştıramıyorum. Durumum bu.

Netflix de nesi?

Burada bir parantez açıp Netflix hakkında da birkaç kelam etmek istiyorum.

Geleceğin televizyon izleme şekli olarak görüyorum kendisini, net. Microsoft, Google gibi şirketlerin aç kurtlar gibi netflix etrafında dolaştığını düşünüyorum. Netflix kısaca online bir stream servisi ama ne servis. Her türlü film, dizi, belgesel vs. gayet başarılı bir sunum ile emrinize amade. Kendi içinde gititkçe de büyüyen bir yapıdan bahsettiğimizi belirtmem lazım. Mesela, House of Cards Netflix’in kendi bünyesinde yayınladığı bir dizi. Online bir streaming servisi dizi çekiyor. Geldiğimiz nokta bu. Vizyon bu. Gerisi teferruat.

Son bir küçük not; Netflix henüz dünyanın her yerinde aktif değil. Katar’da değil mesela. Kullanamıyorum. Türkiye’de de aktif olduğunu sanmıyorum. Her güzel şey gibi bu da Amerika’da yaşayanların ilk olarak faydalandığı bir servis. Ne güzel…

1 Yorum

Bir Cevap Yazın