Arap ülkesinde yaşamıyorsanız bilin diye söylüyorum. arap ülkelerinde haftasonu Cuma günüdür. Libya’da Perşembe-Cuma haftasonu olarak kabul edilirdi. Son üç yılımı geçirdiğim Katar’da ise Cuma-Cumartesi haftasonu olarak ayarlanmış.

Katar’da müteahhitlik ve özel sektör firmaları genellikle sadece cuma gününü çalışanlarına tatil olarak veriyorlar. Devlet kurumları ve proje danışmanlık firmaları cuma-cumartesiyi tatil yaparak geçiriyorlar. Bu ne demek? Eğer Katar’a çalışmaya gelmeyi düşünüyorsanız consultancy firmasına ya da devlet kurumuna girmek en doğru seçenek olacaktır. Eğer onu ayarlayamadıysanız batı kökenli müteahhit firmalarında da olanaklar nispeten daha iyi. Son seçenek ise köleliğin bir üstü olan Türk müteahhitlik firmaları. Cuma tatiline muhtaç kalanlar bilirler.

Cuma sabahına haftaiçinden biraz daha fazla uyku, biraz daha tembellik ve günü programlama ile başlamak güzel oluyor. Ardından güzel bir kahvaltı da fena olmaz hani. Evde de güzel, dışarı çıkıp yemesi de güzel. Mekan bol malum Katar’da. Oteller de kahvaltıda malzemeden kaçmıyorlar hiç. Fiyatlar yüksek ama. Yine de uygun fiyatlı alternatifler yok değil.

Cuma günü sinemaya gitmek de fena fikir olmaz. Kalabalıktır orası kesin ama yine de değerlendirilebilir. Pearl ve Katara da yürüyüş ve birşeyler yiyip içmek için kötü seçenekler değil. Katar kendini üst düzey çalışanlar için cazibe merkezi yapmak istiyorsa, alternatiflerini geliştirmeli. Yavaş yavaş yapıyorlar ama bu hızda varmak istedikleri yere varmaları daha uzun sürecek gibi.

Bir Cevap Yazın