World of Warcraft Legion Blizzard'ın devasa World of Warcraft serisinin altıncı ek paketi.
World of Warcraft Legion Blizzard’ın devasa World of Warcraft serisinin altıncı ek paketi.

World of Warcraft oyuncuları 2004 çıkışlı oyunun altıncı ek paketi olan Legion ile 30 Ağustos 2016 geceyarısı tertemiz bir açılış günü günü performansı ile tanıştılar. Blizzard Entertainment daha önceki açılış günü fiyaskolarından aldığı derslerin sayesinde oldukça stabil bir oynanabilirlik sundu. Serinin beşinci ek paketi olan Warlords of Dreanor’da karşılaştığımız oyuncuların Garrison’larına girmeye çalışması ile anında oyundan düşmesi, login ekranında oyunun kilitlenmesi, Garrison’larını kurmak için gereken malzemelerin bulunduğu noktaların başında sayısız oyuncunun kuyruk oluşturması gibi saçmalık seviyesinde sıkıntılar halen hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

Blizzard, World of Warcraft Legion açılış gününde selefinin sıkıntılarını yaşamasın diye bazı çok göze batmayan ama akıllı adımlar atmış. Örneklemek gerekirse:

* Tüm oynanabilir sınıfların Class Order Hall‘ları farklı yerlerde olduğu için tüm oyuncuların Dalaran‘dayken oluşturacağı yüklenme dağıtılmış.
* Phasing (perdeleme) yapılarak tek bir odun için yüzlerce kişinin beklemesinin önüne geçilmiş.
* Suramar dışındaki tüm yeni bölgeler 100. level olan tüm oyuncuların karakterlerini gelişitirebilmeleri için açılmış. Bölgelerdeki tüm düşmanlar sizin seviyenize göre kendilerini ayarlıyorlar. Bu durumda tüm oyuncuların istedikleri bölgeden oyuna başlamaları sağlanmış ve sunuculara yükün eşit dağıtılması gerçekleştirilmiş.
* Oyunun başındaki Artifact Weapon görevleri single player mantığında tasarlanmış ve bu şekilde sunucu sorunlarının oyun tecrübesine etkisi azaltılmış. Bu kararın, ilk görevleri bitirmenin birkaç saat sürebileceğini düşünüldüğünde akıllıca bir çözüm olduğu söylenebilir.

Benim gözüme çarpan atılmış olan ilk adımlar bunlardı. Eminim benim yakalayamadığım daha fazlası da vardır. Sonuç olarak başarılı bir ilk gün performansı ile Blizzard teknik olarak tam puanı haketti.

The Broken Isles - Legion ile beraber oyuna eklenen yeri haritamız.
The Broken Isles – Legion ile beraber oyuna eklenen yeri haritamız.

Legion Oyun İçeriği İle Fark Yaratmalı

World of Warcraft Legion selefinin World of Warcraft üzerine attığı ölü toprağını dağıtmak gibi bir görevi de omuzlamak zounda. Warlords of Dreanor başlangıçta iyi bir fikirden yola çıkmış ama sonrasında yeterince desteklenmemiş bir ek paket olarak kaldı. Oyuna yeterince yenilik katılmadığı ve geliştirilmediği için oyuncular çabuk sıkıldılar. Legion bu noktada daha fazla içerik sunmakla yükümlü. Artifact Weapon bu konuda atılmış bir adım olarak öne çıkıyor. Artifact Weapon görevlerinde, hem Azeroth‘un farklı yerlerine yolculuk yapmanız hem de Warcraft evreninden aşina olduğumuz çok sayıda mekan ve karakter ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Buraları oynarken oldukça keyifli anlar yaşayacağınızı söyleyebilirim. Bu açıdan Legion eski ve yeni oyuncuların tamamına yakınını kendine bağlamayı başarıyor. Önemli olan bu bağın ne kadar süreceği. Sonuçta artık oyun motoru 12 yaşında bir oyun World of Warcraft. Her ne kadar her paket ile yeniden makyajlanıyor olsa da oyunun mekaniklerinin eskidiğini kabul etmek lazım.

Yeni eklenen oynanabilir Demon Hunter sınıfı, yeni kıta ve bölgeler, yeni zindanlar ve raid’ler, ucu açık, merak uyandıran hikayesi ve şu ana kadar ki başarılı teknik performansı ve son olarak milyonlarca takipçisinin olumlu eleştirileri ile World of Warcraft Legion şimdilik başarılı görünüyor. Illidan’ın dediği gibi; biz hazırız. Blizzard da hazır görünüyor.

Her gün akşamları oyuna bir girip, birkaç görev yapmayı, yeni bölgeleri ve zindanları keşfetmeyi iple çekiyorum. Ah Blizzard, yine verdin zehiri… Gelsin uykusuz geceler…

Bir Cevap Yazın