Geçen gün Samet’in Michael Jackson’ın az bilinen şaheserlerinden “Who Is It”i dinlemem için bana göndermesiyle Michael Jackson’a ilişkin bir yazı yazmam gerektiğini anladım. Michael Jackson dünya müziğinin bugünlere gelmesinde azımsanmayacak emekleri geçmiş, “King of Pop” lakabını sonuna kadar hak eden çok büyük bir müzisyendir. Dünyayı kasıp kavurmuş, yıllarca dillere dolanmış o kadar çok şarkısı var ki, saymakla bitmez.

Michael Jackson’u günümüze kadar sıkı bir şekilde takip etmeyenler için MJ, Thriller, Smooth Criminal, Beat It ve Black and White gibi şarkılarla bilinir. Ama Michael aslında daha az bilinen şarkıları ile müziğin ne kadar özel bir sanat olduğunu anlatır. Her biri birbirinden nefis klipleri olan bu nispeten geride kalmış şarkıları sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum. Ayrıca bu üç şarkı benim değerlendirmeme göre Michael Jackson’un en güzel üç şarkısıdır. En popüler olan her zaman en güzel olan değildir.

Liberian Girl

Liberian Girl benim için en en en güzel Michael Jackson şarkısıdır. Klibi nostaljinin dibine vurmanıza vesile olurken bu tarz bir klibin bugün çekilmeye kalkılsa kaça malolacağı ve hangi şarkıcının döneminde çok ünlü olan bu tarz insanları toplayabileceğini bir düşünün (Aklıma sadece Madonna geliyor). İnanılmaz bir şarkı, inanılmazdan öte bir klip. Şarkı öyle bir şekilde içinize işler ki, hüzünlenseniz mi, endişelenseniz mi, mutlu mu olsanız karar veremezsiniz. Her dinleyişiniz farklı bir haz verir. Muhteşem…

Who Is It


Michael Jackson – Who Is It by cavapanon

Who Is It, inanılmaz bir duyguya sahiptir. Michael şarkıyı öyle bir söyler ki, içinize işlememesi imkansızdır. Sevdiği için herşeyi yapan ama onu kaybeden bir erkeğin hissetlerini öyle bir anlatır ki, offfff çekmeden duramazsınız. Klibi de bir şaheserdir. Her yeri tematik olan bir kliptir. (Birisi David Fincher mı dedi?) Michael Jackson’un gerçekten fanı olan insanların en sevdiği MJ şarkılarının başındadır.

They Don’t Care About Us

Evet kabul ediyorum They Don’t Care About Us öyle çok da bilinmeyen bir MJ şarkısı değil. Ama bu benim için ilk üç içinde yer almasına mani olmuyor. Muhteşem bir klibi vardır. MJ’in klibi çekerken ne kadar içten olduğu, ne kadar isteyerek klibi çektiği ve şarkıyı söylediğini gördükçe ona olan saygım daha da artıyor. O kadar insanın ortasında, onlarla içiçe böyle agresif bir şarkıya klip çekmek ancak MJ’e yakışır. Agresif, hırçın ama narin, mazlumun şarkısıdır. Trilyon kere dinlense de bıktırmaz.

MJ dünyanın gördüğü en büyük müzisyenlerden biridir. Kişisel tercihleri, hayat hikayesi, özel hayatındaki hataları beni ilgilendirmiyor, ben yaptığı işle değerlendiriyorum. Daha iyisi gelene kadar en iyisi bu!

Long live King of Pop!

Bir Cevap Yazın