Walt Disney’in Pirates of the Caribbean (PotC) serisi On Stranger Tides ile sinemalarımıza tekrar konuk oldu. Orlando Bloom ve Keira Knightley yeni bölümün oyuncu kadrosunda yer almamış ama haylaz kaptanımız Jack Sparrow (Johnny Depp) maceradan maceraya atılmaya devam ediyor.

3D izleme şansını edindiğim On Stranger Tides, PotC serisinin en zayıf halkası olmuş. Jack Sparrow’un haylazlıkları ve espri anlayışı, yan rollerin hikayeye katılma çabaları da sizi bir yere kadar tatmin edecektir. Kostümlere, müziklere söylenecek bir laf yok ama senaryo ve kurgu o kadar zayıf ki, diğer tüm güzellikleri bir çırpıda unutturuyor. Filme sıkıştırılma sebebini hiç ama hiç anlayamadığım dini motifler bana çok anlamsız geldi. Filmin hedef kitlesini etkileme ve bilinç altına oynama çabasından başka bir anlam yükleyemiyorum.

Konuya gelirsek, son PotC At World’s End’in sonunda Jack Sparrow, Fountain of Youth (Gençlik Pınarı)’un peşinden gideceğinin sinyallerini vermişti. On Stranger Tides’ın konusu da Fountaion of Youth’u bulma çabası üzerine kurulu.

Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Johnny Depp ve Ian Mcshane filmin oyuncu kadrosunun tepesinde yer alıyor. Oyuncuların görevlerini yerine getirdiklerini söyleyebiliriz ama bana artık bu seri ömrünü doldurdu gibi geliyor. Jack Sparrow’un muzurluklarının beni yeterince güldürmediğini gördüm. Bunun sebepleri, karaktere doygunluk olabilir, ya da espirilerin yeterince iyi olmaması olabilir. Filmin havada başlayıp havada bittiğini de eklemek istiyorum. Herşey bir anda olup bitiyor. Kurgunun kalitesi (!+?%&) de bu noktada tavan yapıyor…

Filmi Tepe Nautilus’ta Real 3D olarak izledim. 2D olarak izlemeyi tercih ederdim, 3D gözlük olayına hiç ama hiç alışamadım. Filmin 3D olması büyük bir farklılık yaratmamış. 2D olarak da rahatça izleyebilirisiniz.

Serinin devamı olur mu sorusunun cevabı filmin bitişi ile birlikte Credits ekranının ardında saklı. Salonu hemen terk etmezseniz, seri devam eder mi etmez mi bir fikriniz olabilir…

Bana sorarsan bu kadar korsancılık yeter Jack…

6/10

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – IMDB

1 Yorum

Bir Cevap Yazın