Yeni bir Cem Yılmaz projesi karşımızda. A.R.O.G sonrası ne yapacağı merakla beklenen Cem Yılmaz, “Türkler Vahşi Batı’ya gitseydi ne olurdu?” fikrinden yola çıkarak tamamen kendi mizahına uygun bir film ortaya çıkarmış.

Filmin ilk sahnesinden son sahnesine kadar kendinizi Cem Yılmaz stand-up şovunda gibi hissedeceksiniz. (G.O.R.A ve A.R.O.G’da da aynı his vardı.)

Filmin +7 yaş olarak sinemalara girmiş olmasını da çok yanlış buluyorum. 8 yaşında bir çocuk o küfüleri duyabilir demek, öyle mi? İyi evde de annesine babasına, misafirlere etsin o küfürleri. Aynanın diğer yüzünden bakarsak; çocuğunuz “Anne ne demek istedi şimdi bu adam?” diye sorarsa nasıl anlatacaksınız çocuğa… Cem Yılmaz filmi küfürlü yapmak isteyebilir ki Vahşi Batı’dan bahsediyoruz burada kimsenin birbirine sevgi sözcükleri ile konuşması beklenemez ama filmin bu kadar küfürlü içeriği ile en az +13 olarak vizyona girmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Hemen hemen bütün Cem Yılmaz filmlerinde olduğu gibi prodüksiyon, kostüm, yönetmenlik, dekor gibi elementler son derece kaliteli.

Oyunculuk nedendir bilmiyorum, bana biraz vasat geldi. Aşırı bir yapmacıklık sezinledim ki bunu daha önceki hiçbir Cem Yılmaz filminde hissetmemiştim.

Senaryo “Vahşi Batı’ya Türkler gitse ne olurdu?” fikrinden çıktığı için çok çok büyük sürprizler beklemesin sizi. Bize ait espriler, durumlar Cem Yılmaz mizahı içinde Vahşi Batı’ya uyarlanmış. Eski Cem Yılmaz filmlerine ve kült filmlere göndermeler aynen devam ediyor. Cem Yılmaz esprilerini seven kitle için hazine gibi diyebiliriz. Ama Cem Yılmaz esprilerini sevmiyor anlamsız buluyor ve de gülmüyorsanız, çok sıkılabilirsiniz.

Benim en çok hoşuma giden nokta geçişler oldu. Zekice düşünülmüş ara ve final sahnelerini beğendim.

Özetlersek Yahşi Batı Cem Yılmaz sinamatografisinde vasatın biraz üstünde bir seyirlik olarak kalacak. Bu tarz filmler yerine biraz daha Hokkabaz, Herşey Çok Güzel Olacak tarzı filmlere yönelmesini tercih ederim. Söyleyeceğim öyle yapsın bir dahakine, kerata seni…

6/10

Yahşi Batı Resmi Sitesi

Bir Cevap Yazın