DuckTales - Varyemez Amca ile yeni bir maceraya var mısınız?
DuckTales – Varyemez Amca ile yeni bir maceraya var mısınız?

1987 ve 1990 yılları arasında 4 sezon ve 100 bölüm olarak yayınlanmış olan Ducktales ya da Türkçe çevirisiyle Varyemez Amca, döneminin çocuklarını ekran başına oturtan muhteşem bir çizgi film serisiydi. Her bölümü ekrana yapışmış bir şekilde izleyen o çocuklardan birisi de bendim. Anlayacağınız, konu biraz kişisel.

Donald Duck, Disney’in en ünlü çizgi kahramanlarından birisidir.

Disney’in ünlü Donald Duck karakteri üzerine çizdiği hikayeleri ile tanınan Carl Barks‘ın yarattığı Scrooge McDuck (Varyemez Amca’nın özgün adı) ve onun torunları Huey, Dewey ve Louie DuckTales’ın her bölümünde başlarını belaya sokmayı başarırlar. Zenginliğinin göstergesi olarak evindeki havuzu altınla doldurup onun içinde yüzen Varyemez Amca maceracı kişiliği ile hazine peşinde koşmaktadır. Elbette başkaları da bu hazinelerin peşindedir. Varyemez Amca’nın mal varlığı da hırsızların iştahını kabartır. Her bölümde farklı bir maceraya atılan ekibe Scrooge McDuck’ın fırlama yeğeni Donald Duck, pilotu Launchpad McQuack, uşağı Duckworth ve daha nice karakter katılır.

Zamanında büyük keyifle izlediğimiz DuckTales, 80’lerde çocuk olanların benim gözümde ne kadar şanslı olduğunun bir diğer göstergesidir.

DuckTales Yeni Bölümleri ile Birlikte Geri Dönüyor!

2015 yılında size haberini verdiğim gibi, Disney, DuckTales’ı yeniden çekmeye karar verdi. Çok da iyi etti. Yeniden çekilen çizgi filmin ilk fragmanı dün yayınlandı. Fragman nostaljik esintiler taşıyor ama yenilikçi bir yapısı olduğunu da hissettiriyor. İzleyelim.

Nasıl buldunuz? Evet, orijinal serinin yeri başkaydı ama yenilikçi bir görünüm ile yepyeni maceralara kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. “Seslendirmeler iyi olursa tadından yenmez” diye düşünürken bir de ne göreyim; Varyemez Amca’yı tanınmış aktör David Tennant seslendiriyor. Beklentimizi yükseltmemiz için bir sebep daha. Kendisinin oyunculuğunu çok sevdiğimi belirtmeyi görev bilirim.

Yeniden çekilen çizgi seride Varyemez Amca’yı David Tennant seslendiriyor.

Seslendirme ekibinin iyi olduğunu gördük, fragmandan da çizgi filmin tonunu anladık, beğendik. Her şey çok iyi görünüyor. Şimdi tek yapmamız gereken beklemek. Çizgi filmin ne zaman yayınlanacağı açıklanmamış durumda. En kısa zamanda bir açıklama bekliyoruz!

Tuomas Holopainen’ın Varyemez Amca’ya İthafen Çıkarttığı Albüm

Tuomas Holopainen ve Varyemez Amca

Hazır konumuz Varyemez Amca ve DuckTales iken size bir albümden bahsetmek istiyorum. Finlandiyalı dünyaca ünlü senfonik rock – power metal grubu Nightwish‘in müzikal beyni Tuomas Holopainen‘ın Scrooge McDuck’ın maceralarını konu alan bir albümü var. Çalışmanın tam adı Music Inspired by the Life and Times of Scrooge. Şaka değil, gerçek. Bir müzikal deha olan Tuomas o kadar güzel bir albüm yapmış ki, şarkıları her dinlediğimde farklı bir tad alıyorum. Örneğin şu aşağıdaki şarkının güzelliğine bakar mısınız?

Ya da buna ne demeli?

Albümü satın almanızı ve arşivinizde bulundurmanızı şiddetle öneriyorum. DuckTales’in yeni bölümleri yayınlandıktan sonra açıp açıp bu albümü dinlersiniz. Satın almak isteyenler için Amazon bağlantısını şuraya bırakıyorum.

Bir Cevap Yazın