Rogue One: A Star Wars Story yeni fragmanı ile hype toplama hedefinde...
Rogue One: A Star Wars Story yeni fragmanı ile hype toplama hedefinde...
Rogue One: A Star Wars Story yeni fragmanı ile hype toplama hedefinde…

2016’da vizyona girecek filmleri listelerken Rogue One: A Star Wars Story için de birşeyler söylemiştim. Sonuçta 2016 yılında vizyona girmesi beklenen bir Star Wars filmi var, bahsetmemek olmazdı.

Hiç lafı dolandırmadan son fragmanı izledikten sonra film hakkında ne düşündüğümü en başta söyleyeyim mi? Benim beklentim zaten düşüktü, şimdi daha da düştü. Suicide Squad‘daki gibi tonu tutmamış bir film geleceğini öngörüyorum. “Bu düşünceni destekleyen ne gördün de atıp tutuyorsun?” derseniz bir kaç gözlem ile karşınıza çıkabilirim.

Mesela ilk olarak oyuncu seçimlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kabul, Death Star’ın planlarını çalmak gibi asıl Star Wars hikayesinin tamamlayıcı bir parçasını anlatmak istiyorsan süper bir kadro kurmana gerek yok. Sonuçta isyancı grubunun Death Star’ın mekanik şaftının yerini öğrenmesinin hikayesi anlatılacak. Sıkıntı, fragmanda oyuncuların bu toplama isyancı grubu havasını veremiyor oluşu. Filmin bütününde bu kimya iyi tutturulmuş olursa, ben lafımı yerim orası ayrı.

Oyuncu kadrosunu bu hikaye ile birleştiremediğim gibi tam olarak neden bu konu üzerine bir film çekildiğini de anlayabilmiş değilim. Koca Star Wars evreninde anlatılacak başka hikaye yok mu? Bana açıkçası öyle hikayesini bilmek istediğim bir Star Wars olayı gibi gelmiyor Death Star’ın planlarının çalınışı. Albenisi yok. Yeni çevrim Godzilla denemesi ile “eh işte” dediğim yönetmen Gareth Edwards Rogue One: A Star Wars Story‘nin zayıf hikaye tabanı ve bir yere oturtulamayacak havasının altında ezilecek gibi hissediyorum. Bu durumu irdeleyebilmek için basındaki iddialar üzerinde durmamız gerekiyor.

Yeniden çekilen sahneler ve iddialar

Bildiğiniz gibi Rogue One’ın bir çok sahnesinde bu yaz aylarında yeniden çekimler gerçekleştirdi. Film 2016’nın son günlerinde vizyona girecek, ne yeniden çekimi bu saatte, değil mi? Söylenti o ya, Lucasfilm’in filmin ilk hali üzerine değerlendirme yaptığı ve filmin tonunu beğenmediği, yeni diyaloglar ve sahneler eklenmesini talep ettiği iddiaları dillendiriliyor. EW güzel bir araştırma yazısı yayınlamıştı bu konu hakkında. Okumanızı öneririm. Yeniden çekimlerin Suicide Squad’ın başına ne işler açtığını hep beraber tecrübe ettik. Lucasfilm nasıl bir ton peşinde şu aşamada bilemiyoruz ama orijinal serinin biraz daha serti bir film bekliyor herkes. Belki Gareth Edwards fazla sert çekmiş olabilir. İşin duygu boyutunu külliyen pas geçmiştir belki de. Karakter gelişiminin üzerinde yeterince durmamış olması da olasılıklar dahilinde. Herşeye rağmen “Star Wars filmi” havasının kaybedilmesini kimse göze alamaz. Edwards’a “özgürsün dedik de savaş filmi çek demedik” demiş olmaları kuvvetle muhtemel.

Rogue One ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Umarım bu olumsuz düşüncelerimde yanılıyorumdur ve güzel bir film bizi bekliyordur. Fragmanın sonunda iki soluklanan Darth Vader da ucuz bir pazarlama hamlesi gibi duruyor. Aynı Suicide Squad’a ekledikleri Batman gibi…

Sanırım ben Hollywood’a olan güvenimi bayağı kaybettim. Fragmanı izleyip, siz de yorumlarınızı paylaşın, tartışalım.

1 Yorum

Bir Cevap Yazın