Game Main Screen (800x482)

Blizzard yeni oyunu olan Heartstone Heroes of Warcraft’ı açık beta’ya açtı ve ben de bir süredir oyunu oynuyorum. Kafamda bazı fikirler oluşunca da yazmaya karar verdim.

Öncelikle bu oyun bir kart oyunu. Magic The Gathering geçmişi olanların aşina olacağı bir yapısı var. Warcraft evreninden tanıdığımız karakterlerin ve sınıfların (class’lar: Rogue, Priest, Warlock vs.) yer aldığı ödüllendirme sistemi ile sizi kendine bağlayan bir oyun.

Beta’ya mage karakteri ile başladım ve şu ana kadar hep onunla oynadım. Oyun mekaniği basit anlamda şöyle; elimizde bir kart destemiz var. Oyun ilerledikçe bu desteyi kendimiz kurcalayıp, istediğimiz kartları alıp istediğimiz kartları çıkartıyoruz. O yüzden her kartın ne gibi avantajları ne gibi dezavantajları var iyi öğrenmek gerekiyor. Oyun başladığımızda destemizdeki kartlardan rastgele kartlar elimize geliyor. Kartların oynanabilmesi için her kartın kendine özel bir mana ihtiyacı var. Oyun ilerledikçe her turda manamız artıyor ve daha güçlü kartları oynayabilir duruma geliyoruz. Sıra tabanlı oyunda iki oyuncu sırayla kartlarını oynuyor ve yapmak istedikleri hareketi bitirip rakibin hareketini bekliyor. Amaç ise rakibin şampiyonunun (hero) tüm canını bitirmek.

Gördüğünüz gibi mekanik çok basit, oyunlar çok uzun sürmediği için baymıyor. Hatta kazanmaya başladıkça ve yeni kart deck’leri açmaya başlayıp rare, epic, legendary kartlar düşürdükçe aldığınız keyif de artıyor. Oyunun Free to Play olacağını da biliyoruz. Peki paragöz bir firma olduğunu az biraz bildiğimiz Blizzard parayı nereden kazanacak? Kart satarak elbette.

Eskiden çıkartma albümlerim vardı. Euro 92, Euro 96, Fifa 94, çizgi filmlerin çıkartma defterleri olurdu. Kırtasiye ve oyuncakçılarda o albümler için paket olarak satılan deck’leri alıp albümü bitirmeye çalışırdık. Her yeni deck’ten bende olmayan çıkartmanın çıkması için dua ederdim. Heartstone bana tekrar o günleri hatırlattı. Bu bile oyuna bir şans vermeme yetti.

Heartstone Wallpaper

Blizzard, World of Warcraft, Starcraft, Diablo ile topladığı oyunculara çıtır çerez babında bir oyun yapmış ama ortaya çıkan ürün hiç de fena değil. Beni sardı, biraz daha detaya girdikçe doğru kart serilerini ve doğru kart kombinasyonlarını araştırmaya başladım. Hangi karaktere karşı hangi stratejiyi kurmak gerekir düşünmek zevkli oluyor.

bence bir şans vermeye değer. Hazır açık beta da varken batt.net üzerinden oyunu indirip bir deneyin derim.

Bir Cevap Yazın