Wallace ve Gromit, Chicken Run ile tanıdığımız ingiliz yazar ve yönetmen Nick Park‘ın yarattığı animasyon serisinin baş kahramanlarıdır. 1989 yılında yayımlanmaya başlayan animasyon, stop motion yöntemiyle çekilmiş en başarılı animasyon serilerinden birisidir. Birçok görüşe göre de en iyisidir.

Wallace & Gromit in the Curse of Were-Rabbit, 2005 yılında sinema filmi olarak seyirciyle buluşmuştu. Wallace, abuk subuk teknolojik ekipmanlarla hayatını kolaylaştırmaya çalışan, Ay’ın peynirden oluştuğuna inanan peynir delisi bir karakterdir. Gromit ise son derece zeki ve akıllı bir köpektir. Wallace & Gromit’in çalışma yöntemleri Müfettiş Gadget çizgi filmlerinin havasını vermektedirler. Aradaki en önemli fark ise Wallace & Gromit’in espri anlayışının çok üst seviye oluşudur. Harika espriler filme öyle bir yedirilir ki, tekrar izledikçe kaçırdığınız detayları görmeye başlarsınız.

Corse of Were-Rabbit’teki tavşan göndermeleri ve tiplemeleri o kadar tatlı ki insanın bir tanesini alıp besleyesi geliyor. Karakter tiplemeleri, animasyonlar, absürt espriler… Keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Wallace & Gromit in the Curse of Were-Rabbit tam size göre.

Ayrıca serinin orjinal internet sitesinde seriye ait hediyelik eşyalar gibi bir sürü nesneyi de satın alabiliyorsunuz. Göz atmaya değer.

8/10

IMDB

Bir Cevap Yazın