Yönetmenliğini ve senaristliğini Woody Allen’ın yaptığı Match Point’in başrollerinde Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer yer alıyor. Son dönem Woody Allen filmlerinin bir mekan teması olduğu aşikar. Filmin görselliğini mekan çekimleri ile çeşnilendiren Woody Allen, Match Point ile Suç ve Ceza’ya yoğun atıflarda bulunmuş.

Tenis eğitmeni olarak yeni bir işe başlayan Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers), burada tanıştığı Tom Hewett’in (Matthew Goodie) ailesi ile vakit geçirmeye başlamasıyla aşk ve ihanet dolu ilişkiler yumağı örülür.

Woody Allen sineması son dönemde daha çok ilgimi çekmeye başladı. Sinamatografisini tersten başlamış gibiyim ama izledikçe Woody Allen filmlerinin dram, gerilim, aşk ve komedi unsurları daha da hoşuma gitmeye başladı.

Match Point iyi oyuncuların sürüklediği temposu sürekli değişen ve izleyiciyi sıkmayan, içinde twistler barındıran heyecanlı bir film. Scarlett Johansson’un ve Jonathan Rhys Meyers’in filmi çok iyi sürüklediklerini hissedeceksiniz. Bu yüzden filmde harika bir oyunculuk sergileyen Emily Mortimer’ı atlamamanızı öneriyorum. Çok yalın, sade ve olması gereken bir oyunculuk sergilemiş ve filmin içinde akıp gitmiş. Emily filmde Chloe rolünde karşımıza çıkmış.

Scarlett Johansson’un ilk göründüğü sahnedeki ışık kullanımı ve tahrik edici sahneler Scarlett’i çok güzel göstermiş. Zaten güzel kadın canım. Kedi canını senin… Yine de bu şekilde bir kız ile tanışan kaç insan olabilir. Bu da bende biraz inandırıcık kaybı yarattı.

Match Point benim beğendiğim, yeri geldi gerildiğim, yeri geldi hüzünlendiğim, yeri geldi güldüğüm bir film. Kafanız rahatken izlemenizi, stresli sıkıntılı dönemde pek yanaşmamanızı öneririm.

Net?

7/10

IMDB

Bir Cevap Yazın