Inception, Memento, Prestige, Batman Begins ve Dark Knight ile adını geniş kitlelere duyurmayı başarmış Christopher Nolan’ın uzun süredir sessiz kalmış olan bir türe yaptığı başarılı bir katkı olmuş.

Zaman kavramı, uyku hali, rüya görme, gelecek, gerçeklik vb konularda bugüne kadar bir yere gelinmemiş olsa, Inception sinema tarihindeki yerini daha da sağlamlaştırabilirdi. Lütfen filmi kötülediğim sanılmasın, filmi gayet başarılı buldum. Ancak türe büyük bir farklılık getirmediğini düşünüyorum. Türe getirmediği yenilik dışında, Inception baştan sona kalite kokan çok başarılı bir seyirlik.

Öncelikle Nolan’a şapka çıkarmak istiyorum. Yukarıda adını saydığım tüm filmlerinde kurgu konusunda gerçekten çok başarılıydı. Inception da kurgu konusunda üst düzey bir film olmuş. Yönetmenliğin de çok iyi olmasıyla kendinizi filmin içinde kaybediveriyorsunuz.

Twelve Monkeys (1995), 13th Floor (1999), Dark City (1999) ve Matrix (1999) gibi filmleri izlemiş birisiyseniz Inception’ı daha önce ortaya atılmış fikirlerin farklı bir uyarlaması olarak düşünebilirsiniz. Bu filmleri daha önce duymadıysanız Inception sizi sinemanın büyülü dünyasında bir geziye çıkaracam demektir. (Sonunda filmi çok beğeneceğinizi de garanti ederim.)

Leonardo Di Caprio, Ellen Page, Ken Watanabe, Marion Cotillard ve diğer oyuncuların görevlerini başarıyla yerine getirdiklerini düşünüyorum. Oyunculuk konusunda da hiçbir sıkıntımız yok. Michael Caine’i görmüş olmaktan da ayrı bir keyif duydum.

Müzik ve ses Nolan’ın alıştığımız tarzında. Hiçbir zaman filmin önüne geçmiyor, onu tamamlıyor.

Görsel efektler oldukça kaliteliydi ve film boyunca gözüme çarpan bir problem olmadı.

Inception’ı izlerken beyninizi biraz çalıştırmanız gerekiyor. Olay döngüsünü anlayabilmek için kafa patlatmak şart. Perdeye aval aval bakıp olan bitenin size kare kare aktarılacağını beklemeyin. Bazı şeyleri sizin yakalamanız gerekiyor ki bir sinema filminde bu benim çok hoşuma gider.

Inception sinemadan hoşlanan herkesin mutlaka görmesi gereken başarılı bir çalışma. Nolan’ı gözlerinden öper yeni çalışmalarını dört gözle beklediğimi belirtirim. İyi bir yönetmen orası kesin…

Maltepe Carrefour’a da teşekkür ederim, yine izlettiniz 30 dakika reklam… İnsan fragman falan verir en azından. Nerdeee!

8/10

Inception Resmi Web Sitesi

Bir Cevap Yazın