Justice League filminin ilk beşi. Hani Superman diyenler merak etmeyin, Superman filmde olacaktır.
Justice League, Batman v Superman: Dawn of Justice’in devamı niteliğinde bir yapım.

DC Comics hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği, Batman, The Flash, Aquaman, Wonder Woman ve Cyborg‘un yer alacağı Justice League filminin ilk fragmanı dün yayımlandı. Çoğunluğun izlemiş olduğunu düşünmekle beraber, hala izleme fırsatı bulamamışlar olabilir diye fragmanı aşağıya bırakıyorum. Bir izleyin, sonrasında fragman ve genel olarak filmden beklentilerim üzerine birşeyler söyleyeceğim.

Hatırlarsanız geçen sene bu günlerde Batman v Superman: Dawn of Justice vizyona girmiş, büyük bir kitle de filmi yerin dibine sokmuştu. Eleştirenler çoğu noktada haklıydılar. Ben de Düşlerden Gerçeğe sayfalarında bayağı eleştirmiştim.

Bugün geldiğimiz noktada, Justice League, Man of Steel ve Batman v Superman: Dawn of Justice sonrası DCEU (DC Extended Universe) açısından büyük önem taşıyan bir film olmuş durumda. Kasım 2017’de vizyona girecek olan Justice League’in başarılı olup olmayacağı, DCEU’nun beyaz perdedeki kaderini de belirleyecek. Zack Snyder’in bana kalırsa son şansı olacak Justice League. Bu da tutmazsa hem Warner’ın hem de DC’nin kendisi ile yola devam etme ihtimali kalmayacaktır.

Bu bilgiler ışığında fragmanı izlediğimde ne hissediyorum biliyor musunuz? İki kelime: Geçmiş olsun…

Justice League filminin ilk beşi. “Hani Superman?” diyenler merak etmesin, Superman filmde olacaktır.

Rol Kesen Süper Kahramanlar

Justice League fragmanı 2 dakika 20 saniye süren bir reklam filminden farksız. Herkes, bakın iyi-kötü ayırmadan söylüyorum, herkes, tüm fragman boyunca rol kesiyor. Ben hayatımda bu kadar rol kesen oyuncular topluluğu izlememiştim. At bile rol kesiyor, CGI’dan ibaret kanatlı yaratıklar (DC evreninin en baba kötüsü olan Darkseid‘in yaşadığı gezegen olan Apokolips‘ten gelen parademonlar) bile rol kesiyor. Bakın hiç abartmadan tek tek anlatıyorum fragmanın içeriğini: Batman After Shave reklamından fırlamış, Aquaman Armani’nin yeni parfümünü tanıtıyor, Wonder Woman saçlarını savura savura Blendax’ın şampuanını pazarlıyor, Cyborg Google’ın giyilebilir teknolojisini satıyor, The Flash da Apple’ın süper hızlı yeni telefonunu tanıtıyor.  Kahramanlarımız, tanıtımlarını engellemeye gelen zabıta ekiplerine karşı güçlerini birleştiriyor, sırayla ağır çekimde kadraja giriyor, bir bakışlar, bir süzmeler, bir şakalar, aman Allahım…

Saçmaladığımı mı düşünüyorsunuz? Açın, üstte yazdıklarımı aklınızdan çıkarmadan lütfen tekrar izleyin fragmanı. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Tekrar izlediniz mi? Seslere, müzikteki değişimlere, renklere, ağır çekim sekanslara ve Zack Snyder’in kadrajına dikkat ettiniz mi? Eğer benimle aynı fikirde değilseniz bu film için hala umut var demektir. Yoksa; yandı gülüm keten helva…

Sizi bilmem ama ben beklentiyi sıfıra indirmiş durumdayım. Aksi takdirde bir Zack Snyder hayal kırıklığını daha bünyem kaldıramayabilir.

Hayır yani, ortada Injustice gibi başarılı bir DC oyun evreni, Batman’in Arkham oyunu serisi (Arkham Asylum, Arkham City ve Arkham Knight) gibi ödüle boğulmuş bir seri, birbirinden başarılı çizgi filmler varken, hangi akla hizmet DC bu tonlarda film çekmeye izin veriyor? İnanılır gibi değil.

Çok olumsuz bir yazı yazdım farkındayım. Affedin ama insan çocukluk kahramanlarının bu derece yapmacık bir şekilde perdeye yansıtılmasını kabullenemiyor. Hoş, Justice League’den önce haziranda Wonder Woman sahneye çıkacak ama ondan da bir beklentim yok…

Bakalım DC ne zaman sevilen karakterlerinin heba olmasına dur diyecek ve dümene aklı başında, ne yaptığını bilen bir yönetmen geçirecek? O zamana kadar, DC severler reklam çekimleri ile idare etmek durumunda kalacaklar gibi görünüyor.

(Dikkat ederseniz hiç hikayeden, senaryodan bahsetmedim, bahsetmiyorum, bahsedilecek bir şey olacağından şüpheliyim.)

Zack Snyder’in yönettiği Justice League 17 Kasım 2017’de sinemaseverlerle buluşacak. Umarım film tüm söylediklerimi bana yedirmeyi başarır.

Bir Cevap Yazın