Vesely - Udoh ikilisi pota altını iyi domine ettiler.
Fenerbahçe Euroleague'deki dört maçında dört galibiyet almış durumda.
Fenerbahçe Euroleague’deki dört maçında dört galibiyet almış durumda.

Turkish Airlines Euroleague izlemesi büyük keyif olan bir organizasyon. Avrupa basketbolunun en üst seviyesindeki 16 takımın kıran kırana geçen mücadelesi nefesleri kesiyor. 16 takımlı bu ligde dört Türk takımının yer alıyor oluşu da gurur duyulacak bir durum. Fenerbahçe, Anadolu Efes, Daruşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeobank Turkish Airlines Euroleague’de ülkemizi temsil ediyorlar.

Dördüncü haftası oynanan Euroleague’de Galatasaray Odeobank, geçen senenin finalisti Fenerbahçe’yi Abdi İpekçi’de konuk etti. Galatasaray ilk üç maçını kaybetmenin verdiği hırsı Fenerbahçe’ye karşı seyirci desteği ile birlikte kullanmak istedi. Fenerbahçe ise ilk üç maçını kazanmış ve dörtte dört yapma hedefiyle Abdi İpekçi’ye geldi.

Maçın başında Galatasaray iyi başladı ama ilerleyen sürede Fenerbahçe tecrübesiyle kontrolü eline aldı ve bir daha geri düşmeden maçı kazanmayı bildi. Zaman zaman Galatasaray Odeobank farkı 4 sayıya kadar indirdi ama Fenerbahçe doğru pozisyonu bulup sayı üretmeyi başardı ve farkı korudu.

Vesely - Udoh ikilisi pota altını iyi domine ettiler.
Vesely – Udoh ikilisi pota altını iyi domine ettiler.

Galatasaray Odeobank, Euroleague basketboluna henüz alışamadı. Çok fazla sayı yiyorlar. Savunma sertliğini maçın tamamına yayamadıkları sürece Euroleague’de maç kazanmaları çok zor. Fenerbahçe savunmada ligin en iyi ekibi. Hücumda da ritim bulduklarında tutulmaları çok zor. Bugün Kostas Sloukas ve Ekpe Udoh skor yükünü aldılar ve Fenerbahçe için önemli bir galibiyet gelmiş oldu. Bogdan Bogdanovic’in en az iki üç hafta daha sürecek sakatlığında James Nunnally daha çok süre bulacak gibi görünüyor. Skorer bir oyuncudan çok rol oyuncusu bir isim Nunnally. Bogdanovic’in yokluğunda Datome ve Bobby Dixon gibi isimlerin daha fazla sorumluluk alıp sayı üretmeleri gerekecek.

Galatasaray Odeobank’ın savunmasını güçlendirip, hücum setlerine çalışması gerekiyor. Bireysel şutlara bağlı kaldıklarında işleri şansa kalıyor.

Fenerbahçe, Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en başarılı klüp takımı durumunda. Avrupa seviyesinde bu kadar domine ve kompakt bir takım görmedik. Devamlılıkları, takım olarak istikrarları taktire şayan. Umarım bu sene Euroleague Şampiyonluğu Fenerbahçe’nin olur.

Bir Cevap Yazın