Video Games Live @ Qatar National Convention Center

Uzun bir süredir Düşlerden Gerçeğe’de yeni bir yazı yazamadım. Yoğun bir iş temposu ve ufak tefek aksaklıklar nedeniyle evden işe, işten eve şeklinde bir kaç hafta geçirmek durumunda kaldım. Uzatmıyorum, haydi yeni bir yazı ile kaldığımız yerden devam edelim.

Konumuza Gelelim

Tommy Tallarico‘nun yaratıcısı olduğu Video Games Live, dünya turnesi kapsamında tek gecelik bir performans için dün gece Doha’daydı. Qatar National Convention Center (QNCC)’deki gösteri akşam saat 20.00’daydı. İnternetten aldığımız biletlerimizi gişede çıkarttırdıktan sonra salondaki yerimizi gösteriye kısa bir süre kala aldık. QNCC ile ilgili düşüncelerimi The Illusionist yazımda belirtmiştim. Burada tekrarlama niyetim yok. Merak edenler orada okuyabilirler. Koltuklarımızı sahneyi tam karşıdan görecek şekilde seçmiştik. Çok doğru bir seçim yapmış olduğumuzu hemen anladık. Salonun hemen hemen yarısının dolu oluşunu ilginin azlığına reklamın yetersizliğine vurdum ama yirmi dakikalık arada ciddi bir sayıda seyircinin gelmiş olduğunu görünce hoşuma gitti açıkçası.

Video Games Live @ Qatar National Convention Center
Video Games Live @ Qatar National Convention Center

Katar’da oyunseverlere hitap eden pek bir akraksiyon olmaz. Video Games Live bu açıdan bir nimet sayılabilir. Şovda, Katar Filarmoni Orkestrası 140 kişilik dev bir ekiple yer alıyordu. Zaten kendi başına başarılı bir orkestranın oyunseverlere yönelik bu gibi aktivitelere destek verişi oldukça önemli.

İyi Güzel Hoş da, Video Games Live Nedir Peki?

Video Games Live, oyun müziklerinin filarmoni orkestrası eşliğinde oyunlardan alınmış video öğeleri ile birlikte çalındığı bir gösteridir. Eğer oyunlarla dinozor çağıdan beri ilişkiniz varsa, tanıdık çok sayıda oyuna ait müzikleri mükemmel bir performans eşliğinde keyifle dinleyebilirsiniz. Oyunlardan unutulmaz anlar da sahnedeki dev ekranda sizi anılarınız içinde yolculuğa çıkaracaktır. İki saati aşkın süre sahnedeydi Video Games Live ve Catlevania’dan World Of Warcraft’a, Legend of Zelda’dan Super Mario Brothers’a, Sonic’ten Uncharted’a, Skyrim’den Megamen’e unutulmaz oyun müziklerini çaldılar. Biz iptal tabi. Alkışlar, oleyler, bağırışlar…

Gösteride çalınan unutulmaz Japonya kökenli oyunların (Mario, Sonic, Zelda, Metal Gear Solid vs.) müziklerini yapan abilerin ne kadar da sade insanlar olduğunu görünce onlara olan saygım daha da arttı. Düşünsenize adam Mario’nun müziğini yapmış. Dünyanın yarısı nerede duysa tanır, o derece etkisi var insanlık tarihi üzerinde. Hiç öyle saçı başı birbirine girmiş, darmadağın tipler değiller, gayet eli yüzü düzgün, belli ki konservatif, dejenere olmamışlar insanlar yaptıkları işin büyüklüğüne rağmen. Japon kültürünün bir etkisi olsa gerek.

Seneler, seneler…

Video Games Live, beni aldı geçmişe götürdü. Ekranda akan oyun görüntülerini gördükçe, o oyunlarda geçirdiğim zamanlar, heyecanlı anlar aklıma geldi. Neredeydim, ne yapıyordum diye hatırlamaya çalıştım çoğu zaman yüzümde hafif bir tebessüm ile. Oyun deyip geçmemek gerektiğini, içinde çok ciddi bir emek olduğunu, müziklerinin önemini ve değerini bir kez daha anlamamızı sağlaması bile Video Games Live’ın bilet parasının hakkını vermesine yeter.

Eğer oyunlarla az buçuk ilgili biriyseniz bu şova gidin. Gidemiyorsanız bile açın Youtube’ta izleyin mutlaka. Hatta aramakla uğraşmayın ben sizin için buldum. Ahanda 2015 Gamescom’unda Blizzard temalı Video Games Live şovu aşağıda (ağlıyorum şu an biliyor musunuz?):

Bir Cevap Yazın