Disney ve George Lucas Star Wars'un hakları konusunda anlaşmışlardı.
Disney, Star Wars’un haklarını George Lucas’tan 4 milyar dolara almıştı. 

 

Star Wars: The Force Awakens ile ilgili izlenimlerimi sıcağı sıcağına burada yazmıştım. Daha gün dolmadan gelen ilk gün gişe rakamları Disney’de muhasebe departmanının fazla mesai yapmasına neden olacak gibi görünüyor.

Variety’nin verdiği habere göre, The Force Awakens ilk günde sadece Amerika’da 57 milyon dolar gibi inanılmaz bir gişe geliri elde ederek Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’ya ait 43.5 milyon dolarlık Amerika rekorunu tarihe gömdü. Sıradaki hedef Jurassic World’ün 208.4 milyon dolarlık açılış haftası rekoru. Bu şekilde devam ederse -ki öyle görünüyor- The Force Awakens’ın sinema tarihinin en yüksek gişe geliri elde eden filmi olma ünvanını ele geçireceğini ve bu ünvanın şu anki sahibi olan Avatar’ın 2.78 milyar dolarlık gişesini tarumar edeceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.

The Force Awakens’ın yurtdışı gişesi de oldukça göz kamaştırıcı. İlk iki günde uluslararası gişe geliri 72.7 milyon dolar olarak açıklandı. Paraya bakar mısınız?

Disney’in uçan kuşa bile The Force Awakens reklamı vermesinin ardında yatan gerekçeleri rahatça görebiliyoruz. Net.

Fikir üretmenin, yaratıcılığınızı kullanıp birşeyler ortaya çıkarmanın önemini daha iyi anlatabilecek bir örnek düşünemiyorum. Rakamlar gerçekten inanılmaz. Topla tüfekle savaşla değil, film yaparak elde edilen bir gelir bu.

Buralar daha çoook Star Wars haberi yapar gençler, çok uzaklara gitmeyin…

 

Bir Cevap Yazın