illusionists

Dünyanın en bilinen ilüzyon şovu olan The Illusionists‘in, The Illusionists 1903 gösterisinin ortadoğu turnesi kapsamında Qatar National Convention Center’da (QNCC) 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında gösteri yapacağını öğrenir öğrenmez 19 Kasım 22.00 gösterisine biletimizi tixbox internet sitesinden vakit kaybetmeden aldık ve şovu yerinde seyrettik. Şov ile ilgili düşüncelerimi aktarmadan önce cumartesi, yani 21 Kasım 2015 günü 14.30, 18.00 ve 21.30 gösterilerinin biletlerini de yukarıda verdiğim bağlantıdan alabileceğinizi belirtmek istiyorum. Bence hiç düşünmeyin ve biletinizi alıp bu güzel şovu mutlaka izleyin.

Çocukluğumda ilüzyon gösterilerini hayranlıkla izlediğimi çok net hatırlıyorum. Ne zaman televizyonda bir ilüzyon gösterisi olsa, ekrana yapışıp ağzım bir karış açık olup bitenleri izlerdim. Hatta o kadar kendimi kaptırırdım ki, annem seslense duymazdım. Hatta bir keresinde anaokuluna Sermet Erkin‘in geleceğini öğrenmiş sevinçten havalara uçmuştum. Şovun başlamasına kısa bir süre kala öğretmenlerden biri yanıma gelip Sermet Erkin’in bana özel bir şov yapacağını söylemişti. Meğer o gün annem bana sürpriz yapıp beni kreşten erken almaya karar vermiş. Şovu kaçırmıştım tabi. Sermet Erkin’in gösterisinin fotoğraflarını kreşin haberler panosunda görünce kaçırdığım için üzüldüğümü hatırlıyorum. Hoş kreşten erken çıkmak da mükemmel birşey olduğu için üzüntüm kısa sürede geçmişti.

Çocukluğumun travmalarını geride bırakıp The Illusionists 1903’e dönelim diyorum, ne dersiniz?

TheIllusionistscast

The Illusionists 1903 yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi oldukça kalabalık bir ekip ile sahnedeydi. Perde önündeki kareografi, sanatsallık ve genel bütünlükten benim gözüm doydu. Her bir ilüzyonistin kendine ait ilüzyon türü farklı olsa da hepsinin seyirci ile etkileşimleri iyiydi. Doğaçlama ilerleyen espriler neredeyse stand-up şovunu aratmayacak nitelikteydi. Özellikle The Charlatan lakaplı Dana Daniels esprileri ile kırdı geçirdi diyebilirim.

Şovun ismindeki 1903’ün ne anlama geldiğini merak etmiş olabilirsiniz. Ben ettim çünkü oradan biliyorum. Aslında basit bir mantığı var. Gösterinin dekoru, kostümleri, müzikleri ve kareografisinde 20. yüzyılın ilk yarısından esinlenilmiş. 1903, hem bu dönemi hem de The Illusionists’in 3. gösterisini simgeliyor.

Değinmeden geçemeyeceğim, QNCC gerçekten harikulade bir yapı. Otoparkından sahnesine, hollerinden koridorlarına içinde bulunduğunuz her an güzel bir binada olduğunuzu hissediyorsunuz. Baytur’a tekrardan helal olsun. Böyle önemli bir bina yapıp devamını getiremeden ülkeden ayrılmak zorunda olmaları ise son derece üzücü.

Toparlıyorum; The Illusionists 1903 güzel bir şov. Fırsatınız varsa çoluk çocuk genç yaşlı demeyin, mutlaka izleyin. İnsan şovun başında biraz daha sansasyonel şeyler görmeyi bekliyor ama elimizde şimdilik bu gösteri olduğu için bununla yetinmek de yanlış bir seçim olmayacaktır.

The Illusionists 1903’ün teaser’ını aşağıdan izleyebilirsiniz. Youtube’u biraz kurcalarsanız şovdan bazı sahneleri de bulabilirsiniz. Güzel işte yormayın beni, gidin izleyin hayret birşey… ;)

1 Yorum

Bir Cevap Yazın