Winter Soldier

Marvel‘dan babam çıksa yerim. Bu nasıl bir hayal gücü bu nasıl bir üretimdir arkadaş? Bu kadar çok kahraman, bu kadar çok hikaye, bu kadar çok anlatacak şey, bu kadar çok hayal gücü…

Marvel’in karakterleri içerisinde bana pek yakın hissetmediklerimden birisidir Captain America. Zorluyorum zorluyorum ama bir türlü sevemiyorum napayım.

Yine de ilk Captain America filmi Captain America: The First Avengers bütçesinin iki buçuk katı bir hasılat yapınca (ki Marvel’in Marvel Cinematic Universe‘ü içinde değerlendirilen filmlerin hepsi bu rakamlara ulaşıyor ya neyse) devamının geleceği de kesinleşmiş oldu.

Bir dur be adam!

Captain America: The Winter Soldier bitmek tükenmek bilmeyen bir aksiyon bombası. İlk sahneden son sahneye kadar film akıyor resmen. En ufak bir tempo düşüşü yok. Film kesinlikle başarılı. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim;

Filmin konusu The Avengers filminin ardından ABD’de yaşamına devam eden S.H.I.E.L.D. ajanı Captain America’nın dünyayı ve S.H.I.E.L.D.’i kurtarma macerasını konu alıyor. Yine klasik iyiler kötüler. Zaten başka birşey de beklemiyoruz. Önemli olan iyilerle kötülerin mücadelesinin bize nasıl aktarıldığı.

Hikaye genel olarak Captain America, Winter Soldier ve Black Widow karakterleri arasında geçiyor ama hiç bitmeyen aksiyonda Falcon ve filmin sonunda credits bölümünde bize The Avangers: Age of Ultron‘a teaser ile selam çakan yapımcılar sayesinde Quicksilver ve Scarlett Witch gibi karakterleri de bize göstermeyi ihmal etmiyor.

Filmle ilgili daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Gidin izleyin keyif alacaksınız. Biz IMAX izledik ama izlemesek de olurmuş. 2D de gayet keyiflidir hatta daha iyi bile olabilir.

O değil de bu yaz The Guardians of the Galaxy geliyor. Age of Ultron geliyor seneye, Ant-man de yolda. Amaninnnn!

P.S. The Amazing Spider-Man 2’nin fragmanı iyi görünüyor. İlkini pek sevememiştim. Bakalım ikincisi nasıl olacak.

1 Yorum

Bir Cevap Yazın