Official_cover_art_for_Bioshock_Infinite

Bir oyunda en çok önem verdiğim şeylerin başında hikaye gelir. Hikayesi olmayan bir oyun tuzu olmayan yemek, gazı olmayan kola gibidir. Bioshock Infinity, bana bir oyunun hikayesinin oyundan alınan zevki ne noktalara çekebileceğini birkez daha göstermiş oldu. Bioshock Infinity, hikayesi ile muazzamlaşan bir oyun olmuş.

Hem Bishock‘u hem Bioshock 2‘yi büyük keyifle oynadım ve bitirdim. Okyanusun dibinde yer alan devasa şehir Rapture‘un karanlık geçmişini anlamaya çalışırken, sessiz koridorlarda çıkışı aramıştım. Bishock 2, Bishock’un yarattığı karizmayı çok ileri bir noktaya ne yazıkki taşıyamamıştı. Bioshock Infinity, Bioshock evrenini gökyüzüne çıkartıyor, Columbia’ya götürüyor…

Uçan Şehir Columbia

Bioshock Infinity’de Elizabeth’i uçan şehir Columbia’dan kurtarmakla görevlendirilen Booker Dewitt karakterini yönlendiriyoruz. Columbia nasıl oluştu, kimi kurtaracağız, neden oraya gitmiş, daha sonra ne olacak? gibi sorular aklımızda, hiçbirşey bilmeden başladığımız hikaye öyle bir çeşitlenip oyunun sonunda doruk noktasına ulaşıyor ki, oyun oynarken tek amacınız oyunun sonunu görmek oluyor. Bu hikaye nasıl sonuçlanacak? Sorunuz hep bu oluyor. Twist dolu, inanılmaz bir son da sizi bekliyor olacak.

bioshock_infinite_2

FPS türündeki Bishock Infinity oynanabilirlik, grafik, animasyon vb. dallarda devrim yaratmasa da asıl vurgusunu muazzam kurgusu ve hikayesi ile yapıyor. Bir oyun sırf hikayesi için alınabilir mi? Evet alınabilir ve Bishock Infinity o oyunlardan birisi. Şiddetle tavsiye ediyorum.

9/10

Bir Cevap Yazın