assasin

Çok başarılı sanat yönetimi, harika oyunculuklar, ortama çok uygun sesler ve müzikler ile izlenmeyi sonuna kadar hakeden bir film The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Yönetmenliğini Andrew Dominik’in (Chopper) yaptığı filmde Brad Pitt (12 Monkeys, Troy) ve Casey Affleck (Ocean’s Eleven) başrollerde karşımıza çıkıyor.

Filmin temposunun genel olarak düşük kaldığını ve bunun izleyicide bir kopukluk yaratabileceğini söyleyebilirim. Çok çabuk sıkılan biriyseniz, kendinizi sık sık saatinize bakarken bulabilirsiniz. Filmin temposundaki bu yavaşlık arada sırada konudan kopmanıza ve kafanızın karışmasına neden olabiliyor. Temponun yavaşlığından sıkılmayıp kendinizi filme verdiğinizde ise sizi bir sanat şaheseri karşılıyor. Her sahnedeki en ufak rengin, objenin bile ne kadar özenle yerleştirildiğini görüp emeği geçenleri alkışlamak isteyeceksiniz.

Filmin, perdede akan bir şiire dönüştüğü anlar hiç de az değil… Bu da film adına çok büyük bir artı. Bazı sahneler de ise filmin görsellik kısmının fazla yapmacık olduğunuzu düşünmeniz de mümkün. Herşeye rağmen Hollywood’da bu tarz filmler ayda yılda bir yapılıyor. Ayrıyetten bu film de Brad Pitt’in sırf oyunculuk yapmadığını işin kamera arkasında da yer aldığını görüyoruz ki bence bu Brad Pitt’in kariyeri açısından çok doğru bir adım…

Şiirsel bir western izlemek isteyenler için alternatifi olmayan bir film…

8.5/10

Bir Cevap Yazın