Çalışırken müzik dinlemeyi sevenlerden misiniz? Ben severim. Hem de çok. Hatta dün konuyla ilgili başıma gelen komik bir olayı anlatayım hemen size.
Şirkette önemli bir toplantı yapılacaktı. Katılanlar arasında Proje Direktörü, Proje Müdürü, Ticari Müdürü, Planlama Müdürü, İnşaat Müdürü, Satınalma Müdürü ve onların haricinde benim gibi “Ben burada ne arıyorum?” havasında birkaç kişi daha vardı. Toplantı başladı. Proje Direktörü projektöre bir prosedürün yansıtılmasını istedi. Ben de her zaman olduğu gibi olaya atladım “Bir koşu ben bilgisayarımı getirir hallederim,” dedim. Hep yaptığım ve tünelin ucunu çok hayırlı olmayan bir yere çıkaran atikliklerimden biri dahaydı…
Kaptım laptopu girdim toplantı odasına bağladım projektöre. Projektör bozukmuş, çalıştıramadım. “Büyük ekran tv vardı ona bağlayalım,” dedi IT’deki arkadaş. “Olur,” dedim. Proje direktörü de bu arada herkese çok fena saydırıyor . Benim laptopu sonunda televizyona bağlamayı başardık. Ekranda görüntünün belirmesiyle birlikte televizyonun hoparlöründen bangır bangır Tina Turner şarkısı gelmeye başlamasın mı? Meğer laptopu kapıp getirirken dinlediğim müziği kapatmayı unutmuşum. Laptopun sesi kapalıymış ama televizyona bağlayınca sesi dışarıya vermeye devam etmiş. Herkes gülmekten yerlerde tabi. Toplantının havası değişti bir anda. Müzik böyle birşey işte.
Konumuza dönersek; müziksiz kendimi çalışmaya veremiyorum. Bunun sıkıntısını lise ve üniversite döneminde de çekiyordum. O dönem kaset çalar ve cd çalar gibi araçlarla hem okulda hem dershanede hem de yolda müzik dinleyebiliyordum. Son dönemde teknolojinin gelişmesi, internetin yaygınlaşması ve müzik dinleme hizmeti veren servislerin çoğalması ile (Spotify gibi) müziğe ulaşmak daha da kolay oldu.
Müziğe ulaşmada bir sıkıntım olmamasına rağmen spesifik bir tarza ulaşmada, aradığım şarkıyı bulmada sıkıntı yaşadığım sayısız an olmuştur. İşte tam da bu konuda hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir alternatif sunmak istiyorum. 80’ler ve 90’lar Türkçe müziğine dair açlık mı duyuyorsunuz? Bana dönem dönem olan bir durum bu. Bu müziğe olan açlığımı işyerinden arkadaşım Konur’un önerdiği Radyo Dejavu ile gidermeye başladım. Size de şiddetle öneriyorum.
Radyo Dejavu bir internet radyosu. Türkçe 80’ler ve 90’lar parçalarını çalıyorlar. DJ yok. Kesintisiz müzik var. Şarkı aralarında, eski çizgi filmlerden, dizilerden aşina olduğumuz jenerik müziklerini duyuyorsunuz. Nasıl şeker anlatamam. Mesela, Tarkan’dan Kıl Oldum Abi çalıyor ve hemen arkasından Şirinler çizgi filminin jeneriğini duyuyorsunuz. Yüzünüzde bir tebessüm oluşuyor kontrol dışı. Jenerik bitiyor Sertab Erener Lâl diyor. 80’lere ve 90’lara özlem duyan bir insan daha ne ister ki?
Radyo Dejavu 80’ler ve 90’lar açlığınız tavan yaptığında ilaç gibi gelecektir. Tunein uygulamasında da mevcut. Aklınızda olsun.
Eğer iyi bir çocuk olursanız şirinleri bile görebilirsiniz! Hadi bu kıyağımı da unutmayın.