Doha after the Rain

Katar’da iki gündür beklediğimiz yağmur nihayet bugün yağdı. Başımız göğe ermedi belki ama yağmurun getirdiği huzuru uzun bir aradan sonra hissetmiş olduk.

Rain in Doha

Doha trafiği artık had safhaya çıkmaya başlayan inşaat yönlendirmeleri nedeniyle kaosu yaşarken, yağmurdan bizim edindiğimiz huzuru, trafiğin bulamadığı belliydi. Trafik keşmekeşi yağmur nedeniyle oluşan kazalarla iyice zıvanadan çıktı. Şikayetçi değilim. Hem de hiç değilim. Keşke daha fazla yağmurlu, daha az güneşli günümüz olsa. Birisi Türkiye mi dedi?

Görseller temsilidir. ;)

Rain = Happiness = Mist = no top to the Towers ;-)

Yaşlı Adamın Savaşı – John Scalzi

Yaslı Adamın Savası

Amerikan Bilimkurgu ve Fantastik Kurgu Yazarları Derneği’nin başkanlığını da yürüten John Scalzi, son derece eğlenceli bir uzay macerası yazmış. Esprili diyaloglar, akıcı dil, okuyucuyu detaya boğmaması ile keyifle okunan bir roman çıkartmış. Yaşlı Adamın Savaşı, 75 yaşına gelmiş her bireyin askere yazılma hakkına sahip olduğu bir dünyada geçiyor. Askerliği de dünya dışında yapıyorsunuz. “75 yaşında adamdan asker mi olur?” diye merak ediyorsanız kitabı okumanızı öneriyorum. Ben Yaşlı Adamın Savaşı’nı bitirdim ve serinin devam kitabı olan Hayalet Tugay’a başladım. Eğlenceli, fazla kafa yormayan bir bilimkurgu arayanlara ilaç gibi gelebilir.

1 Yorum

Bir Cevap Yazın