Gravity

Gravity başlıkta belirttiğim yazının ekrana gelmesiyle başlıyor. Seyirciyi filmin geçtiği ortamın yaşamak için mümkün olmadığını söyleyerek daha ekrana görüntü vermeden baskı altına alarak başlıyor. Çok sade, çok yalın. İşte bu yüzden o kadar ürkütücü ve korkunç.

Gravity son dönemde izlediğim en iyi sinema filmi. Neden mi? Anlatayım. Bir kere üzerinde inanılmaz kafa patlatıldığı her detaya çalışıldığı belli. Koca film boyunca sadece iki karakter ile iletişim halindeyiz. Birisi Ryan Stone (Sandra Bullock), diğeri Matt Kowalski (George Clooney). Başka hiçbir oyuncu yok. Bu kadar yalın bir filmde oyunculuk elbette çok önemli. Hem Sandra Bullock hem George Clooney müthiş iş çıkartmış. Oyunculuk şahane. Hele Sandra Bullock belki de kariyerinin en iyi performansını göstermiş.

Filmin en vurucu özelliklerinin başında inanılmaz çekimleri geliyor. Yönetmen Alfonso Cuaron‘u uzun sekansları ile tanıyoruz. Children of Men filminde dakikalar uzunluğundaki sahneleri ile müthiş set kurgusunu bize göstermiştir. Bu sefer ortada set yok ama inanılmaz bir atmosfer var. Görsellerin yalınlığı, seslerin kalp yoran gerçekçiliği ile birleşen uzun sekanslar sinemalarda çok görebileceğimiz bir durum değil. Gravity bunları müthiş birleştirmiş gerçekten. Bir buçuk saatlik koltuğa yapışma seansına hazır olun. Gerim gerim gerinmeye, oksijen tüpünüzün bittiğini hissedeceksiniz.

GRAVITY

Gravity sizi işte böyle nefessiz bırakacak kadar iyi. Gravity’yi sevdiyseniz Alfonso Cuaron filmlerini merak ediyorsanız yönetmenliğini yaptığı Children of Men ve yapımcılığını üstlendiği bir diğer kült film olan Pan’s Labyrinth‘i şiddetle tavsiye ederim.

Gravity yılın en iyi filmine aday adayı. IMAX izleyin, görsellik inanılmaz. Çekimlerin nasıl yapıldığını da merak ettiğim için Bluray’i çıkar çıkmaz arşimive ekleyeceğim. Bence siz de aynısını yapın ve bu muhteşem esere emek verenlere para kazandıralım ki böyle filmlerin devamı gelsin.

Not: Gravity hikaye anlatımı açısından da bir çok filmden ayrılıyor. İzleyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda hikaye anlatımı konusunda bir iki kelam edeceğim.

9/10

1 Yorum

Bir Cevap Yazın