Silver Linings Playbook

Yönetmen:

David O. Russell

Yazarlar:

David O. Russell (screenplay), Matthew Quick (novel)

Oyuncular:

Bradley Cooper, Jennifer Lawrence and Robert De Niro
Silver Linings Playbook klasik romantik komedinin unsurlarını günümüz sinema seyircisinin beklentileri doğrultusunda soslamış, eğlenceli bir film.
Doha Film Festivali kapsamında Souq Wakif’teki Al Rayyan Salonu’nda izleme fırsatı buldum Silver Linings Playbook’u. Sinema benim için kafamı dağıtma aparatı olmaya başladı başlayalı, filmlerden istediğim hazzı alamaz oldum. Skyfall eğlenceliydi ama klişe topu özellikleri vardı. Silver Linings Playbook bir süredir izlemek istediğim bir filmmiş gibi hissettirdi. En son Hunger Games’te ufak bir kız gibi görünen Jennifer Lawrance büyümüş serpilmiş duygusal komedide başrole yükselmiş. Karakterini de iyi yansıttığını söylemeliyim. Bradley Cooper, kıskandığım bir adamdır hiç çekinmeden söyleyeyim. Oyunculuk olarak ortalama üstü bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ve bu filmde de off çok sırıtmış ya da çok iyi oynamış diyemeyeceğim bir performans ile filmi götürmüş. İki başrolde olmuş yani. Yan rolde Souq Wakif’teki kırmızı halıda şans eseri karşılaştığım (!!) Robert De Niro harika bir baba figürü çizmiş. Derslik bir de performans göstermiş ve filme hoş bir lezzet katmış. Doha’da De Niro’yu görmek de ayrı bir keyifli oldu. Geçen sene de Antonio Banderas ile karşılaşmıştım. Türkiye’de bu insanları görmek, Doha’da görmekten daha zor tabi. Yurtdışının nimeti mi diyelim?
Silver Linings Playbook’un hikayesi  kendisini aldatan eşine geri dönmenin yollarını arayan bir karakterin bu yolda zamanını nasıl geçirdiği üzerine kurulu. Türkiye’de ne zaman vizyona girer, girdi gitti mi hiç bilmiyorum ama izleme fırsatınız olursa beğenerek izleyeceğinizi düşünüyorum.
7/10

Seven Psychopaths
In Bruges ile hatrı sayılır bir başarı yakalayan Martin McDonagh’ın yeni filmi Seven Psychopats‘ı Doha Film Festivali bünyesinde izledim ve festivali bu sene iki film izleyerek noktalamış oldum. In Bruges ilgimi çekmiş ve beğenmiştim. Bu filmde de aynı ekibin yer alması bendeki beklentiyi arttırdı ama sonda söyleyeceğimi bir kez daha baştan söylüyorum ve olmamış diyorum. Kült film yapma umuduyla çıkılmış bir yol kimya tutmaması ve ortalığın çok karışması nedeniyle kontrolden çıkmış. Usta oyuncular var, kült film potansiyelli bir hikaye var ama helva yok. Çok detaya girmeyeceğim, orijinal karakterler ve hikayeler var ama bu filmin yapmak istediği zaten daha başarılı şekilde geçmiş yıllar yapıldı. In Bruges’e devam filmi falan mı çekseniz acaba?
5/10

Bir Cevap Yazın