The Hangover son yıllarda izlediğim en iyi komediydi. Gerek eğlenceli hikayesi, gerekse karakterleri ile beni içine çekmiş, moralimin bozuk olduğu anlarda Eyvah Eyyvah ile birlikte beni tekrar neşelendiren film olmuştu. 2. filmin yapılacağını duymak beni hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) ve elbette Alan (Zach Galifianakis) ile tekrar görüşmeyi dört gözle bekledim ve dün The Hangover Part II için Mecidiyeköy Cevahir Cinebonus salonunda yerimi aldım.

Cevahir Cinebonus kesinlikle uzak durmanız gereken bir sinema salonu olmuş. Klimalar çalışmıyordu ve film sırasında içerisi resmen hamama döndü. Bu da seyir zevkini çok etkiledi. Film başlamadan salonun sıcak olduğunu görüp görevlilere durumu bildirmeme karşın filmin ilk yarısı bize cehennem azabı yaşattılar. Film arası olunca sinema müdürüne kadar çıkıp durumu bildirdim ve müdürle birlikte salona döndük. Özür dileyerek klimaların açılacağını bildirmeleri ile birlikte filmin ikinci yarısının ilk dakikalarını kaçırmış olarak salondaki yerimi aldım. Ve o klimalar filmin sonuna kadar hiç açılmadı…

Seansın başlangıç saati 19.00 olmasına karşın 30 dakika da reklam izletip 19.30’da filmi başlatmaları içinse söyleyecek söz bulamıyorum. Tüm bunlardan sonra salon hakkında olumlu haberler gelene kadar bir daha Cevahir Cinebonus’u kullanmamaya karar verdim.

Hangover II, ilk filmin ekmeğini yiyen, aynı esprileri yapan, aynı senaryoyu farklıymış gibi göstermeye çalışan kötü bir kopya olmuş. İlk filmdeki orijinallik ikinci filmde de bizi götürür diye düşünülmüş ama hamuru doğru yoğrulmamış bir komedi. Yer yer güldüğünüz sahneler yok değil ama ilk filmdeki gibi şaşkınlık yaşamak, espri bombardımanlarının arasında kalmak gibi beklentileriniz olmasın.

İlk filmin doğallığı, samimiliği, orijinalliği bu filmde kesinlikle yok. +13 olarak yayınlanan film +18 sahneler de barındırıyor. Reklamlarda içki göstermek yasak ama filmde cinsel içerik had safhada. Tipik ülkem problemi…

Alan karakterinin hatrına bu filme bir göz atmaya değer ama Hangover III de bu şekilde olacaksa hiç olmasın daha iyi. Bu filmi unutma adına ben gidip 1. filmi tekrar izleyeceğim, size de aynısını öneririm.

5/10 (Beklentim büyüktü, tam bir hayalkırıklığı)

Bir Cevap Yazın