portal 2
portal 2

Valve, Half Life oyunu ile hayatımıza girmiş, Half Life 2, Portal, Steam sistemi ile çıtayı daha da yukarılara taşımış çok başarılı bir firma. Özellikle Steam, oyun dünyası için bir devrimdir. Sayısız oyunu tek bir tık ile satın alarak, Steam hesabınıza erişebildiğiniz her bilgisayara oyunlarınızı indirebilmek büyük bir kolaylık.

Portal 2, uzun süredir heyecanla beklenen bir oyun. İlk oyunun fiziksel yaratıcılığı ve zeki tasarımı büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştu. Yeni oyun bu çıtayı daha da yukarılara taşımış görünüyor.

Oyun inanılmaz bir derinliğe sahip. Çok kısa özetlemek gerekirse, Aperture Science isimli bir firmanın ürettiği Portal Gun ile özel olarak tasarlanmış testleri geçmemiz gerekiyor. Portal Gun birisi mavi birisi turuncu iki delik açarak birbirleri arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir silah. Böylece ulaşılması imkansız yerlere açacağınız portal’lar yardımıyla oyunda ilerleyebiliyorsunuz. Ama hikaye o kadar genişliyor ki, kendinizi “ben bu testleri neden yapıyorumdan”, “şu testi de bitireyim rahatlarım”a kadar farklı düşünceler içinde bulabilirsiniz.

Portal 2’de muhteşem seslendirmeler, harika espriler, farklı bir atmosfer ve yaratıcı fikirler ile çevrili bir dünyadan çıkmaya çalışıyoruz. Zaman akıp giderken biz de kapıldığımız heyecan rüzgarında detayları kaçırıyoruz. Oyunda o kadar çok detay var ki, tekrar tekrar oynayıp her detaya hakim olmak isteyeceksiniz. Eğer Half-Life ve Portal oyunlarına aşinaysanız kendinizi Sherlock Holmes gibi samanlıkta iğne arar vaziyette bulabilirsiniz.

Oyunun eksi olarak nitelendirebileceğimiz tek noktası, sık sık karşımıza çıkan yükleme ekranı. Yüklemeler daha az olsaydı çok daha hoş olurmuş. Buna rağmen soluksuz kalacağınız başlangıcı ve muhteşem sonu dahil, “olmuş” bir oyun Portal 2. Bulmacaları ve testleri çözdükçe kendinizle gurur duymanın keyfi de bir başka tabi…

Portal 2’de ister tek kişilik isterseniz de online çift kişilik görevleri yapabilirsiniz. Çift kişilik görevlerde arkadaşlarınızla sesli konuşarak, bulmacaları çözmeye çalışmak çok eğlenceli. Mutlaka denemelisiniz.

Portal 2 mutlaka oynamanız gereken bir oyun. Ben oyunu Steam’den satın alıp (Steam’den satın alan başkaları varsa beraber co-op oynayabiliriz) orta seviye denilebilecek bilgisayarımda son derece akıcı bir şekilde oynadım. Optimizasyon çok iyi yapılmış. Yakında çıkacak kullanıcı bölümleri ve modlar ile oyunun daha da keyifleneceğini düşünüyorum. Ayrıca para karşılığı karakterinizi özelleştirip, üst baş satın alabilirsiniz. Bu da hoş bir detay.

9/10

Bir Cevap Yazın