Eğer bilgisayar oyunlarına ve fantastik eserlere meraklıysanız doğru yerdesiniz demektir. Çünkü az sonra hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir siteyi tanıtacağım. Karşınızda: Lorekeeper.net!

Lorekeeper
Lorekeeper Blizzard oyunları ağırlıklı bir içeriğe sahip. Oyunlar sadece incelenmekle kalmıyor, karakterler değerlendiriliyor, tarihçeler tüm detayları ile masaya yatırılıyor.

Lorekeeper.net’in eşi benzeri olmayan Türkçe içeriği

Lorekeeper’ın içeriğini özetlersem, Blizzard oyunlarının arka planındaki devasa tarihçeyi (lore’ları) okunası bir dil ile hikayeleştiren ve bizlere sunan bir platform diyebilirim.

Tüm Blizzard fikri mülkleri (intellectual property ya da kısaca IP) içerisinde, barındırdığı hikayeleri ve tarihçesi ile Warcraft‘ın en kapsamlı evren olduğunu söylemek sanırım yanlış olmayacaktır. Özellikle World of Warcraft‘ın akıllara ziyan başarısının ardından Blizzard,  amiyane tabirle Warcraft‘ın içeriğinin suyunu çıkartmaktan geri durmuyor. Yakın zamanda dikkatimi çeken World of Warcraft Resmi Yemek Tarifleri Kitabı beni benden aldı. Kitabı alanların bıraktıkları olumlu yorumlar iştahımı kabarttı. Sonra bir de baktım ki Game of Thrones’un da yemek kitabı varmış. Pes valla pes!

Lorekeeper; Warcraft, Diablo, Starcraft ve Overwatch hikayelerinin yanı sıra Destiny (Evet tam Blizzard sayılmaz ama olsun) hakkında da yazılar barındırıyor. Pillars of Eternity, WitcherDark Souls, Fallout ve benzeri oyunlar da sitenin oyun yelpazesi içerisinde değerlendirilmiş. Son dönemin AAA oyunlarını oynayıp onlar hakkındaki görüşlerini de paylaşmışlar. Hikayelerini kurcalayıp hoş detaylar yakalamışlar.

Söylemedi demeyin, Blizzard oyunlarının hikayelerini ve tarihçesini seviyor, bu oyunların evrenlerinde gizli kalmış detayları ve mistik öyküleri dinlemekten hoşlanıyorsanız, Lorekeeper sayfalarında kaybolmaya hazırlıklı olun.

Lorekeeper
Lorekeeper ekibi uzun uğraşlar ve araştırmalar ile Türkçe içerik oluşturuyorlar, Twitch üzerinden yayın yapıyorlar ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir emek harcıyorlar.

Lorekeeper ekibi

Sitenin yazar kadrosunu incelediğinizde, oyun oynamaktan hoşlanan ve eli kalem tutan kişilerden oluştuğunu görebilirsiniz. Oyun dergisi yazarları, editörler, FRP oyuncuları, fantastik edebiyatla ilgilenen insanlar ve bilgisayar programcıları… Bana sorarsanız, “Bir ortam olsa tanışsak kesin muhabbetin belini kırarız” diyeceğiniz insanlara benziyorlar (Hiçbirini tanımıyorum ama kişisel düşüncem bu şekilde). Yazım dilleri ile bunu bana hissettirmeyi başarıyorlar.

Sitede yazılan yazıların dilini incelediğinizde, oldukça detaylı bilgi içeren yazıları gayet sürükleyici bir şekilde kaleme aldıklarını görebilirsiniz. World of Warcraft’taki zindanların hikayelerini öyküleştirip bize sundukları yazılar benim için keyifli olduğu kadar öğretici ve anımsatıcı aynı zamanda. Vakit geçirdiğim, her köşesini bildiğim zindanların içinde yatan öyküleri Lorekeeper’da okudukça Blizzard’a olan saygımın arttığını fark ettim. Bu evrenleri yaratıp içini bu kadar detaylı bir şekilde doldurmak gerçekten büyük bir başarı.

Lorekeeper’da Overwatch üzerine yazılar okuyabileceğinizi belirtmiştim. Benim bir türlü içine giremediğim Overwatch oyunu ciddi bir hayran kitlesine sahip. Belki yazılar sizin de ilginizi çeker.

Benim haftalık okuma rutinimde yer alan Lorekeeper, çok daha fazla ilgi görmeyi hak ediyor. Türkçe içerik üretmenin zorluğunu iyi bilen birisi olarak, Lorekeeper ekibine destek olmayı borç olarak görüyorum. Onları şevklendirip daha fazla yazmalarını sağlamamız lazım. Ekşisözlük’te de başlıklarına bir girdi bırakmıştım. Düşlerden Gerçeğe’de isimlerini anmayı uzun zamandır planlıyordum. Bugüne kısmetmiş.

Lorekeeper ekibinin Twitch hesapları da var. Henüz izlemek kısmet olmadı ama mutlaka bir göz atacağım. Keşke cesaret edip masaüstü FRP oynasalar biz de bölüm bölüm izlesek (Güzel fikir olmaz mı?). Aktif Facebook ve Battle.net grupları da mevcut. Sayfalarından bağlantılarına ulaşabilirsiniz.

Eğer Blizzard oyunlarına ve fantastik edebiyata ilgi duyuyorsanız Lorekeeper’ı okumaktan memnun kalacağınıza eminim. Ben memnunum oradan biliyorum. Kıps!

Bir Cevap Yazın