-Bu yazı yer yer şikayet içerir-
+Yer yer değil, her an şikayet edeceğim!

Filmin Adı : Teenage Mutant Ninja Turtles
Türü : Aksiyon, Macera
Yapım Yılı : 2014
Süre : 101 Dakika
Yönetmen : Jonathan Liebesman
Senaryo : Josh Appelbaum, André Nemec, Evan Daugherty
Oyuncular : Megan Fox, Will Arnett, William Fitchner, Bir grup yeşil yaratık, bir faremsi ve bir adet robocop kılıklı
Bütçe : 125,000,000 USD
Gişe Geliri : 164,000,000 USD (3 Eylül 2014 itibariyle) *Şaka gibi di mi?
IMDB Puanı : 6,4

TMNT1

Merhaba Ufuk! Ninja Kaplumbağalar filminin 2014 versiyonunu bizimle birlikte değerlendirdiğin için teşekkür ederiz. Öncelikle Ninja Kaplumbağalar’ı çok sevdiğini biliyoruz. Bize biraz Ninja Kaplumbağalar’ın sana ne ifade ettiğinden bahsedebilir misin?

Merhabalar! Yeni bir film eleştirisi ile siz değerli Düşlerden Gerçeğe okuyucuları ile buluşmaktan son derece mutluyum. Harika bir duygu gerçekten yuhuuuu!! Ehm, nerede kalmıştık? Ah evet daha en baştaydık. Teenage Mutant Ninja Turtles filmi ile ilgili değerlendirmelerimi sizinle paylaşmadan önce aşağıdaki videoyu yani 1987 yılında yayınlanan Ninja Kaplumbağalar çizgi filminin introsunu birlikte izleyelim derim.

Şimdiiiii111!! 80’lerin sonunda ya da 90’ların başında çocuk olanlar öncelikli olarak, günümüz yetişkinlerinden bu müziği duyup Ninja Kaplumbağalar olduğunu anlamayacak kişi sayısı bence yok sayılacak kadar azdır. Eh bu durumda Ninja Kaplumbağalar filminin dünya çapında büyük bir beklenti oluşturacağını öngörmek de yanlış olmaz. Buna karşın elbetteki Ninja Kaplumbağalar ile büyümüş benim gibi 80’ler sonu çocukları için Ninja Kaplumbağalar filmi bir Yüzüklerin Efendisi olmasa da bir Hobbit seviyesinde olmalıdır mutlaka. Kaplumbağadan ninja, fareden yakın dövüş sanatı hocası, tavşandan samuray (Usagi Yojimbo!!!!!) mantık sınırlarını zorluyor olabilir ama ninja kaplumbağalar her zaman sempatik bir çizgi film olmuştur. Sevimli, iyilik canlısı ve biraz da ezik… Ne olursa olsun bu sentezin, bu bağın korunması ve yapılabilirse daha da güçlendirilmesi gerekir. Gelgelelim bu 2014 yapımı Ninja Kaplumbapalar var ya bu!…

Eee ben burada söze girip filmle ilgili genel düşüncelerini almak istiyorum. Biliyorum hala kızgınsın ama sakin kalıp filme henüz gitmemiş insanlara fikir verebilir misin lütfen?

Gitmeyin kardeşim bu filme! Ne fikri vereceğim. Ninja Kaplumbağalar gitmiş yerine Rap yapan cinsi tipi belirsiz, cinli perili filmlerden fırlamış mutant gibimsi birşeyler gelmiş. Daha filmin 5. saniyesinde “aha sıçtık” dedim çünkü kamera kullanımı ve repliklerden dakka bir gol bir patladı film. Onu da geçtim daha giriş introsunda Ninja Kaplumbağaların çok yanlış kişilerin elinde olduğu belli oldu. Yukarıda ne güzel intro vardı çizgi filmden kalan. Onu niye kullanmıyorsun. Amacın ne senin? (Ufuk sinirlenir ve yumruğunu masaya vurur) Filmle ilgili genel bilgileri bana değil blender suratlı Shredder’a sor. Ahanda fotosu aşağıda, buyur sor kendisine.

Shredder

Olmamış di mi?

Kaplumbağalar olmamış, Shredder olmamış, April hiç ama hiç olmamış, Splinter’ın hangi filmde olduğundan haberi yok. Müzikler olmamış, hikaye olmamış, Foot askerleri olmamış, espriler olmamış, IMAX kullanımı bile olmamış. Kafama gözüme ninja yıldızı atınca etkilenmiyorum IMAX’ten. Yani hakikaten bunya yıllık izleyiciyim bu kadar güzel bir malzemenin bu kadar heba edildiğini daha önce görmedim. Şu tiplere bakar mısın?

TMNT3

Ya daha önceki denemelerden (1990-Teenage Mutant Ninja Turtles, 1991- Teenage Mutant Ninja Turtles II, 1993- Teenage Mutant Ninja Turtles III) hiç mi ders çıkarmadınız ey yapımcılar! Ey Michael Bay! Amacın ne senin Michael Bay? Transformers’ı hiç ettin, Ninja Turtles’ı yedin, Thundercats‘i yedirmeyiz!

Anlıyorum ki bu yeniden çevrim seni bayağı kızdırmış. Başarısız bulduğunu ve hatta üzüldüğünü görüyorum. Sence bu seri iyi bir ikinci film ile kurtulamaz mı?

O kadar sinirliyim ki filmin fragmanınından bile bahsetmiyoruz düşün yani. Çok isteyen gitsin bulsun Youtube’da hayret birşey. İkinci filmle falan olacak şey değil bu. Tüm yapımcı, oyuncu yönetmen ne var ne yok temizleyeceksin. Yahu fare nasıl kitap okuyup uzakdoğu dövüş savaşı hocası olur ya! Megan Fox’un saçı neden hep fönlü? O kadar hopladı zıpladı hiç mi makyajı bozulmaz bu insanın? Yani anladık fantastik film ama saçmalamayın, aptal yerine koymayın bizi.

Peki sizi daha fazla sinirlendirmeden vakit ayırdığınız için teşekkür edelim ve bu söyleşimizi noktalayalım ne dersiniz?

Bunu geç de, Guardians of Galaxy bomba gibi film ondan bahsedelim mi biraz moralimiz düzelsin? Ben de bir çay koyup Usagi Yojimbo’lu Ninja Turtles çizgi filmini izleyeyim. Hu hu!!! Ha bu arada ben bu kaplumbağaları bu kadar sevmesem 5 puan bile vermezdim ya neyse. O tip ne Donatello’nun ya tövbe tövbe…

Ufuk Çizgisi Notu : 5 / 10 (Bu bile fazla yeminlen)

Bir Cevap Yazın