Qatar Map

Katar Türk İşadamları Derneği Başkanı ve Yüksel İnşaat Katar Ülke Müdürü Sezai Arlı’nın Trt Türk kanalındaki Benim Hikayem programı için yapmış olduğu çekimi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Sezai Bey’in hayatının takdir edilmesi gereken bir başarı öyküsü olduğunu görüyoruz. Yüzyüze görüştüğüm her ortam ve durumda kendisinin son derece saygıdeğer birisi olduğunu düşünmüşümdür. Şu ana kadar aksi bir duruma vesile olacak bir hareketini göremedim. Trt Türk’ün Sezai Bey ile nasıl temasa geçtiğini bilemiyorum. Daha birkaç ay önce Başbakan’ın Katar ziyareti sırasında Yüksel İnşaat’ın bitirdiği Katar Büyükelçiliği binasını açmış olması sadece bir tesadüf olsa gerek.

Program Katar hakkında da bazı önemli değerlendirmelerde bulunmamızı sağlıyor. Katar’a her zaman gerçekçi bir şekilde bakmıştır Sezai Bey. Şirket batırmak ve ” tender tourism” yapmak için ideal bir ülke olduğunu düşünmüştür. Bu düşüncesinde sonuna kadar haklı. Katar gerçekten müteahhitlik gibi zaten zor olan bir sektör için dipsiz kuyu. Ne bulacağınızı bilemiyorsunuz ama içinde ne olduğunu merak ediyorsunuz. İçeride petrol olmadığı kesin ama!

Sezai Bey’in kitap okuma, kendini geliştirmeye çalışma, sürekli öğrenme azmi karşısında etkilenmedim desem yalan olur. Kendime dersler çıkartıp aynı özellikler bende de var mı diye sordum. O noktada olmadığımı gördüm. Şu yazıyı yazmak ile açıp video oyunu oynamak arasında kararsız kaldığımı ve ilk tercihimi oyunu açmak olarak seçtiğime şaşırmak isterdim. Daha kırk fırın ekmek yemem lazım.

Bazen başka insanların söylediğinden çok kendimin kendimde gördüğü eksiklere yönelmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ne olmak istediğimizi ne yapmak istediğimizi kendimiz belirliyoruz. Özellikle inşaat sektöründe mühendisin kendini geliştirebileceği çok fazla dal var. Ne yazık ki hiçbir ömür hepsinde uzmanlaşmaya yetmiyor. Bu durumda seçim yapmak zorunda kalıyoruz. Ya başkalarının dediği, denediği, önerdiği seçimlere yöneleceğiz ya da kalbimizin sesini dinleyip kendi bildiğimizi okuyacağız. Kendini bildiğini okuyup, başarısız olunca ders çıkarmak belki de en doğrusu.

Selçuk sen de rol çalmışsın Sezai Bey’den. Hamdi Bey de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında iyi bir performans göstermiş. ;)

Bir Cevap Yazın