Haberleri okumaktan, yorumları okumaktan sıkıldım. Artık midem bulanıyor. Herkes işin bir ucundan tutmuş kendince doğru olanı savunuyor. Sırf savunsa gene iyi ama ayrıca iletişim içinde olduğu herkesi de kendi düşüncelerine göre yönlendirmeye çalışıyor. Açın gazeteleri, haber kaynaklarını, sosyal medyayı. Farklı birşey gören varsa beri gelsin. Olaylar ilk başladığında yazdığım yazı da yerinde duruyor. Haklıymışım.

Bürokrasi, iş adamları ve bakanları içine alan çok büyük bir rüşvet operasyonu başlıyor, bakanlar istifa ediyor, milletvekilleri istifa ediyor, savcı “yargıya müdahale var, soruşturma yapmam engelleniyor” diye açıklama yapıyor, başsavcı “yok öyle birşey, dosyayı biz de inceliyoruz” diye açıklama yapıyor, “halk için emniyet, adalet için hizmet” sloganlı polis adalete hizmet etmiyor savcı jandarmadan medet umuyor oradan da karşılık bulamıyor, yüzlerce polisin görev yeri bir oldu bittiye getirilmiş gibi saatler içinde değiştiriliyor, bakanlar kurulu baştan aşağı yenileniyor, döviz TL karşısında güçleniyor, borsa düşüyor, bakan çocukları, iş adamları gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor, ülkeden apar topar kaçıp onbeş yıldır gurbette yaşayan ve her nasılsa içişleri bakanı gibi herşeyden haberdar olan hocaefendi beddualar sayıklıyor, başbakan inlerde cin peşinde koşuyor. Her biri başlı başına hükümet düşürme gücündeki bu olayların hepsi son on gün içinde oldu. Şaka gibi gerçekten. Kimse yaşananları savunmaya, açıklamaya kalkmasın, kim yaptı kim düğmeye bastı, cemaat-akp hesaplaşması var, abd iran ticaretinden dolayı müdahale etti vs. vs. Bana ne? Ben sonuca bakıyorum. Açık açık devletin kontrolü kaybedilmiş durumda. Son sürat duvara toslamaya doğru gidiyoruz. Böyle bir durumda halkın ne yapmasını beklersiniz? Altı ay önce zaten tepki gösterme yeteneğini göstermiş bir millet var. Adam tabi yine Taksim’e gidecek, şaşırmış gibi yapmayın.

Ha bu arada CHP olaylara sinsi sinsi gülüyor gibi hissediyorum. Ellerini ovuşturuyor ve doğru zamanı kolluyor. Sakin ve derinden gitmeye çalışıyor. İlişki ağlarını ve destekçilerini kuvvetlendirmeye çalışıyor. Bu yol iktidara gidecek mi bilmiyorum ama bence adımlar hükümet olma hedefinde doğru atılıyor.

Bir Cevap Yazın