the boy who likes fire

Hergün günlük şeklinde buraya yazsam mı acaba? Çok vakit harcamama gerek kalmaz herhalde. Sadece o gün yaşadıklarımı kısaca özetleyip, sizinle paylaşabilirim.

Katar’da ramazan devam ediyor. İlk günlerde oruç tutuyordum ama hem sıcaklık artışı hem de nemin kendini göstermesi ile kan ter içinde kaldığımdan oruç tutamıyorum. Hissedilen sıcaklık gündüzleri 50 dereceyi geçiyor bu aralar. Zaten insanın yemek yiyesi olmuyor ama su da içemeyince enerji çok düşüyor gerçekten.

Bir süredir düzenli olarak şantiyeye gidiyorum. Bu durumda uyku düzenim ve eve giriş çıkışlarım da biraz değişti. Sabah 5’te kalkıyorum ve 6’da sahaya gitmek üzere yola çıkıyorum. Hergün ortalama 90km’lik bir yolculukla şantiye sahasına varıyorum. Yol genelde otoban olduğu için trafik çilesi pek olmuyor ama sabah sabah uzun otoban yolculuğu çok da keyifli değil. Bu yolculuklarda insan hayatı, yaptıklarını, yapması gerekenleri, kısacası herşeyi sorguluyor.

Katar’da ramazan demek birçok kişinin yıllık izinlerini kullanmak için tatile çıkması demek. Doha boşalıyor resmen. Şu anda öyle. Trafik olmuyor ne güzel. Bu arada sahil hattını oluşturan Cornishe’teki tüm roundabout’lar trafik ışığına çevrileceği için Cornishe’te trafik iki şeritten verilecekmiş. Zaten trafiği felç olan bir hattın bir de şerit eksiltmesi ile ne hale geleceğini çok merak ediyorum.

Sahada çalışmak ile ofiste çalışmak arasında ciddi farklar, avantajlar ve dezavantajlar var. O da başka bir yazının konusu olsun.

evernote

Bilgisayar üzerinde not tutmak için Evernote‘tan iyi uygulama yok. İster foto, ister yazı, ister sesli tüm kayıtlarımı orada tutuyorum. Web clipping özelliği ile boş vaktimde okumak istediğim siteleri de atıyorum. Nokta. Nokta.

Stylish Longboarder

Çok kilo aldım çok, acil yemeyi kesmem ve sportif hareketlere girişmem lazım. Çok acil.

Steam cüzdanımı eritiyor. Allah korusun.

Masca

İzne gitmek muhteşem bir duygu. Gerçekten. Sanki geride bıraktığım işle ilgili hiçbirşey artık beni ilgilendirmiyormuş, ben izindeyken dünya da ters dönebilir, Mars’ta hayat da başlayabilir gibi düşündüğüm olmuyor değil. İzni programlamak bile büyük keyif.

Sevgili 10 yıllık bankam HSBC 600tl limitli fasulyeden kredi kartım için 60tl kart aidatı kesmiş. Yuh deyip hemen eposta çaktım. Bir haftadır içinden çıkamadılar. En sonunda ilgili departmanlar konuyu inceliyor, biz size döneceğiz diye cevap verdiler. Aldığım duyuma göre konu yönetim kurulu toplantısına taşınmış. Kesin bilgi.

Wallbase, masaüstü duvarkağıdı konusunda süper bir site. Meraklısına.

Türk kanallarını televizyonum çekmiyor, kendimi arap kanallarının huzur dolu kollarına bıraktım. Bütün gün film veren MBC-2 favori kanalım. Şaşmaz! 50 First Dates vardı bugün. Candır, pek severim. Aloha!

Lise yıllarımın ilk göz ağrılarımdan Korn‘un cd’sini arabada dinlemek için yanıma aldığım cd’ler arasında görünce gözlerim yaşardı. İki gündür dinliyorum. Özlemişim.

Batarken güne ardında tepelerin, geldi veda zamanı Ufuk Çizgisi’nin…

Bir Cevap Yazın