Dead Space‘i Steam’in yaz indirimlerinden aldım, oynadım ve bitirdim. Survivor Horor denilen korku türüne ait bir Alien türevi diyebiliriz. Karakterimiz Isaac haber alınamayan bir uzay gemisine gelir ve maceralar maceralar…

Yusuf yusuf şeklinde açıklayabileceğimiz üstteki videoya sahip olan oyun gerçekten gerim gerim geriyor oyuncuyu. Takdir edersiniz ki oyunun amacı gemiden kaçmak. Kaçabilirsen tabi… Her yer zibillah canavar dolmuş, bir de ne idüğü belirsiz canavarlar. Yapımcılar oyuna farklılık katma adına canavaların her birine bir zayıflık eklemiş. Bazıları bacaklarından vurup yavaslatarak, bazılarından ise sadece kaçarak ve özel bir öldürme şekli bularak kurtulabiliyorsunuz. Hikaye bir noktadan sonra çok farklılaşamasa da Dead Space atmosferi ile sizi içine çekiyor ve bir oturuşta 1 saatten fazla oynanmayan oyunlar katagorisinde oyuncuyu adrenaline boğuyor geriyor.

3-5 çeşit silahımız var ama hiçbir bir halta yaramayıp sizi sürekli “Yetersiz mermi ile dolaşıyorum off kesin patlayacam ileriki dönemeçte” psikolojisine sokuyor.

Biraz RPG öğeleri katma adına silah ve zırh upgrade’lerinin oyuna biraz lezzet kattığı aşikar. Health Bar’ın sırtımızdaki yeşil çizgilerden takip edilmesi son dönemde gördüğüm en iyi health bar kullanımı olmuş. Oyun arabirimi de yaratıcı olmuş ama siz cici cici menüde gezerken kafanıza kafanıza kol bacak yer misiniz onu bilemiyorum.

Dead Space beni bitirene kadar gerdi de gerdi ama sonunda bitirdim, bir daha da açmam. Niye açayım ki ne güzel Dead Space 2 var açar onu oynarım, hey Allahım. Bu da böyle bir oyundu vesselam. Tavsiye ettim gitti. Kork, oyna, kork…

Bir Cevap Yazın