Bu aralar sinema eleştirilerine biraz ağırlık verdiğimi görüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse blog ile ilgili gelmek istediğim seviyenin çok gerisindeyim. Hikayelerin ve sinema eleştirilerinin sayısını arttırmak ve köşe yazısı denemelerini yoğunlaştırmak istiyorum.

Uzun zamandır kafamda dönen tilkiler artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Yapmak istediğim ne çok şey olduğunu gördükçe kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Hiç kimse bu kadar farklı dallarda işlere el atamaz. Nedir yapmak istediklerim?

-Bir inşaat mühendisi olduğumdan dolayı mesleğimde ilerlemek. Aynı zamanda devam eden yüksek lisans programımın sonuçlanmasıylaa elde edeceğim Kıyı ve Liman Mühendisliği ünvanı ile bu konuda tecrübe kazanmak, yol katetmek. Bu iki yolda da gelmek istediğim noktaya ulaşmam son derece mümkün. Sıkı çalışmak ve biraz fedakarlık bu yollarda başarılı olmamı sağlayabilir.

– Yazmak. Sadece yazmak. Hikaye olur, eleştiri olur, denemeler olur, hatta roman olur. Sadece yazmak. Düşüncelerimi kağıda dökmek.

-Okumak. Okuyabildiğim kadar çok şey okumak. Dünyada varolan türlü türlü şeyden az çok anlamak. Bilgi hazinesi ile dolmak. Evet bunu istiyorum.

-Öğrenmek. Mesela dil öğrenmek. Kafayı fransızca ile bozdum bu aralar. İnternetten ne bulursam indiriyorum. Lise yıllarından kalmış az buçuk fransızca temelimin üzerindeki tozları silkeleyip gün yüzüne çıkarma amacındayım. Bilmediğim, anlamadığım bilgisayar programlarını iyice geliştirmek. MS Project bilgimi daha yükseğe çekmek, Photoshop öğrenmek, C#’ı geliştirmek, AutoCAD konusunda uzmanlaşmak. Şimdilik öğrenmek istediğim şeyleri oluşturuyor.

-Gezmek. Farklı farklı yerlere gitmek. Türlü türlü insanla tanışıp dünyanın sadece kendi etrafımda olup bitenlerden oluşmadığını görmek. Atlas dergisinin bu ay verdiği Tatil Atlası ile başka başka yerlere gidiyorum sürekli… Ah ne hoş…

-Mutlu Yaşam. Daha önceleri mutlu yaşamak ile ilgili yapılması gerekenleri blog’da yayınlamıştım. Sanırım açıp tekrardan onları kurcalama vaktim geldi.

Yapılması gereken ne çok şey var… Bir yerden başlamak gerekiyor…

Bir Cevap Yazın