Kinder

Kinder Sürpriz çikolatalarının ilk olarak 1974 yılında Kinder Sorpresa adıyla piyasaya çıktığını biliyor musunuz? Elbette bilmiyorsunuz, benimki de soru işte. Kinder Sürpriz‘i sadece bir çikolata olarak algılamak, ona yapılmış büyük bir haksızlık olur. Bir neslin (ben de dahilim buna) hayalgücünün gelişiminde, iki parça şeyi bir araya getirip yeni birşey oluşturma (parça parça oyuncakları yumurtanın içinden çıkan yönergeye göre birleştirip oyuncağı elde etmek) yetisinde, lezzetli çikolatası ile birlikte önemli bir yere sahiptir.

Kinder2

Günümüzde bir sürü benzeri çıkmış olsa da o halen ilk günkü özelliğinden birşey kaybetmemiştir.

Kinder3

Hele bir de üçlü pakette satılanları vardı. Eskiden onu bulması da zor olurdu. Buldum mu çocuk aklımla heyecandan yerimde duramazdım. Düşünsenize bir değil iki değil tam üç tane Kinder Sürpriz. Bu bir rüya olmalı!

Kinder4

Gel zaman git zaman Kinder Sürpriz de değişmiş. Artık yumurtası çikolatadan oluşmayan versiyonu moda olmuş. İki parça plastik birleştirilip yumurta şekli verilmiş. Sürpriz’in paketini açınca bir plastiğin içinden bir kaşık ve puding kıvamında bir çikolata çıkıyor. Diğer parçada ise oyuncak var. Nerede o eski yumurta paketini açınca yemeye başladığımız çikolata ve yedikçe ortaya çıkan oyuncak, nerede bu yenisi. Hey Allahım…

Bir Cevap Yazın