Diyelimki karşınızda stres oluşturan bir durum var. Kendinizi bu durumdan minimum etkilenmiş çıkartabilmek için aşağıdaki önerilerden en uygununu deneyebilirsiniz. Eğer başarısız olursa üzülmeyin daha nice stres etkenleri sizleri bekliyor!

Zigzag [explore]

-Diyelimki sizi strese sokan neden karşınızda oturan dallama çocuk Zühtü olsun. Zühtü öyle şerefsiz öyle adi bir insanki gördükçe dövesiniz geliyor. Ama hayır durun dövmeyin! Hayalgücümüzü biraz kullanalım, hemen dövmeyelim. Önce çocuğun jöleli saçlarının bozulmasını sağlayacak bir yağmur yağdığını hayal edelim. Ooo süper. Islanmış olan Zühtü artık eskisi kadar dövülesi gelmese gerek.

Slacker Hill

-Diyelim ki patronunuz size verip veriştiriyor. Sinirleriniz harap. Basbas bağıran patronu bir an için bir akvaryumun içinde konuşurken hayal edin. Balıklar geçiyor yanından, o ağzından baloncuklar çıkartarak birşeyler anlatmaya çalışıyor ama elbette nafile.

A person often meets his destiny on the road he took to avoid it.

-Sevgiliniz/eşiniz nedenin bilmediğiniz bir sebepten size kızdı, vurun kapıyı çıkın. (Sorumluluk kabul etmiyorum, tutmayabilir)

Ruelle à Agiásos dans l'île de Lesbos (photo sélectionnée par Explore)   Thank you all for your "fav" and comments

-Toplu taşımada ya da özel araçta içinden çıkılmaz bir trafiğe girdiniz. Anlaşılan iki saat yolda kalacaksınız. Hemen çölde giderken aracınızın arıza yaptığını, geceyi çölde geçirmeniz gerektiğini, akbabaların etrafta dolaştığını, az önce uluyanın bir kurt olduğunu, ilerdeki gözlerin aslan/kaplan vb. kedigillerden etçil bir hayvan olduğunu, havanın buz kestiğini, akünün bittiği için kaloriferin çalışmadığını hayal edin. Stres mi dedi birisi?

CALL ME

Not: Fotolar konudan çok mu bağımsız? Eveeet!

Bir Cevap Yazın