Dün gece enteresan iki rüya gördüm.

I feel like a nap and some negative space.

Birincisinde Türkiye’de kamu kurumlarında kılık kıyafet yönetmeliği değişiyor ve değişimin ertesi günü herkes başörtülü, entarili devlet dairelerine gidiyor. İlk günden bu nasıl değişim böyle. Valla ülkeye şeriat gelecek galiba diye endişe duyuyorum. Rüya sonuçta deyip geçmek istiyorum ama gerçekleşme konusunda korkum yok desem yalan olur. Genel olarak insanların özgürlüklerinin korunması gerektiğine inanan birisiyim ama dini öğe ve simgelerin toplumun her kesimine ve devlet birimlerine girmesi hususunda tam netleşmiş bir fikrim yok. Kötüye kullanılabileceğini düşünüyorum. Atatürk devrimlerine ters düşecek adımlar atılabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan da özgürlük kısıtlamanın saçmalığı ortada. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Rüyamda havuz ve deniz kenarı gibi yerlerde hala mayo ve bikini ile dolaşmaya izin vardı. Durum o kadar da kötü değil demekki!

Spreckles

İkinci rüyamda dünya postapokaliptik bir ortamdaydı. Her yer savaş alanı. Az sayıda insan da yıkık dökök yapılar arasında yaşamına devam ediyor. Yıkılmış bir kulenin çıkılabilecek en yüksek tepesine çıkmış etrafı gözlüyorum. Uzaklarda uçak birkaç kuşu görüyorum savaş sonrası harap şehrin üzerinde. Top mermisi olduğunu tahmin ettiğim bir yarıktan atlayıp yere iniyorum. Yanmış, tanınmaz haldeki araçların arasından, dar koridorlardan geçerek açık bir alana geliyorum. Birkaç tanıdık gördükten sonra yanlarına gidip şunu söylüyorum; bu sene maaşlara zam gelmesi muhtemel… Ne alaka???

Soft healthy cookies and coffee with milk

NBA maçlarını izlemek istiyorum ama gece geç saatte oldukları ve Katar’da nerede nasıl izlerim bilemediğim için bir adım atamıyorum. NBA League Pass iyi güzel ama pahalı.

Today is not the day to do nothing

Koca Amerika’nın fırtına ile 50 milyar dolar zarara uğraması o kadar da kocaman olmadıklarını göstermiyor mu? Hani uzaylı teknolojisi falan da mı işe yaramıyor?

Samsung Galaxy Note 2 çıkmış, iyi güzel hoş. Note’tan, Note 2’ye geçmek bence gereksiz. Note 3 çıkınca düşünürüm.

Hastaydım ya geçen hafta, hala geçmedi. Bir de gözlerim mikrop kapmış. O da daha önceden olmuştu zaten, tekrar etti. Ne güzel.

24/52 Weeks of Sailor - Nom nom nom...

Playstation 3’te Batman Arkham City oynuyorum, oyun yıkılıyor. Şiddetle tavsiye ederim. Bitireyim bir yorum yazacağım blogda.

Bloga daha fazla insan çekmek için ne yapılır edilir bilen beri gelsin taktik versin. 3-5-2 mi 4-4-3 mü?

Sitting on a bench after the storm

Bir Cevap Yazın