Bu aralar bir çalışma temposu içindeyim ki düşman başına. Sabah 4.30 kalkış, akşam 21.00 eve varış şeklinde insanla robot arası bir noktadayım. Şikayetçi miyim? Eh biraz. Tüm hayatım iş ile ev arasında geçer oldu. Evde de çok birşey yapamıyorum ya! Yani anlayacağınız tüm hayatım iş oldu. İş biter mi peki? Hayatta bitmez! Her zaman yapacak işlerin vardır.

Bir şirketin kurumsal olup olmadığını çalışma saatlerinden anlayabilirsin. Eğer şirket oturmuş bir düzene sahipse çalışma saatleri çok esnemez. Ama eğer şirket büyümeye çalışan bir girişim şirketiyse esnek çalışma saatlerine alışman gerekir. Daha çok çalıştırarak daha fazla verim elde ettiğini düşünür patronlar. Aslında önemli olan minimum çalıştırıp maksimum verim almaktadır.

İnşaat sektöründe çalışanlardan aldığın verim, onlara ne kadar bağırdığın çağırdığın ile doğru orantılıdır. Stres katsayısı yüksek bir iştir mühendislik. Hem insan ilişkilerini doğru şekilde kurman hem de teknik ve bilgi anlamında dolu olman gerekir. Boşuna Civil yani Medeniyet Mühendisliği demiyorlar ya…

Bir Cevap Yazın